Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Βραβείο Σεζάρ στον Ταραντίνο για το σύνολο της καριέρας του

Βραβείο Σεζάρ για το σύνολο της καριέρας του θα αποδοθεί στον Αμερικανό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο, κατά την τελετή απονομής των γαλλικών κινηματογραφικών βραβείων, στις 25 Φεβρουαρίου.

Με την επιλογή του Ταραντίνο, η Ακαδημία σκοπεύει να τιμήσει «έναν μεγάλο διεθνή καλλιτέχνη» τονίζει ο πρόεδρός της, παραγωγός Αλαίν Τερζιάν.

Η διάκριση θα απονεμηθεί στις 25 Φεβρουαρίου στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της 36ης τελετής απονομής των Σεζάρ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι η Αμερικανίδα ηθοποιός Τζόντι Φόστερ.

Μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο καλύτερης ταινίας περιλαμβάνονται η ταινία Οι άνθρωποι και οι Θεοί (Des Hommes et des Dieux), που πραγματεύεται την ιστορία Γάλλων μοναχών στην Τιμπεχιρίν της Αλγερίας και ο Αόρατος Συγγραφέας του Ρομάν Πολάνσκι.

Υποψήφιοι για βραβείο ανδρικής ερμηνείας είναι οι Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ρομαίν Ντουρίς, Ερίκ Ελμοζνινό, Ζακ Γκαμπλέν, Λαμπέρ Βιλσόν.

Οι επτά ηθοποιοί που θα διεκδικήσουν το Σεζάρ καλύτερου γυναικείου ρόλου είναι οι: Ιζαμπέλ Καρέ, Κατρίν Ντενέβ, Σάρα Φορεστιέ, Σαρλότ Γκαινσμπούρ, και η Κρίστιν Σκοτ Τόμας.

Η Ακαδημία Σεζάρ συγκεντρώνει το σύνολο των εκπροσώπων του κινηματογραφικού χώρου -φέτος θα ψηφίσουν 3.812 άτομα-, ανεξάρτητα από το εάν είναι μπροστά, ή από πίσω από τις κάμερες.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου