Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΟΤΕ TV από Σεπτέμβριο!

Τηλεοπτικό «ραντεβού» το Σεπτέμβριο δίνει ο ΟΤΕ. Το σήμα του ΟΤΕ TV θα βγει από το δορυφόρο Eurobird 9Α αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με τη Nova στη συνδρομητική τηλεόραση. Το πρώτο δείγμα γραφής θα μεταδοθεί στον αέρα στις αρχές του επόμενου μήνα, στηριγμένο στο μπουκέτο καναλιών του Conn-x TV. Θα ακολουθήσει, σύμφωνα με το σχεδιασμό ως το τέλος του Σεπτεμβρίου το κυρίως πιάτο.

Το πακέτο του ΟΤΕ θα έχει ως πυλώνα το αθλητικό και το κινηματογραφικό πρόγραμμα (Universal Channel, FX, FOX Life κ.α.) που διαθέτει το Conn-x.TV Δηλαδή στο πακέτο θα περιλαμβάνονται οι αγώνες του Γερμανικού πρωταθλήματος (Α,Β Εθνική) του Ιταλικού και του Ισπανικού, η ελληνική Football League και το Κύπελλο Ελλάδος. Ακόμη ο ΟΤΕ θέλει να εντάξει στο αθλητικό πακέτο μεταδόσεις του Champions League και του Europa League από αυτή την αθλητική περίοδο.

Στο αθλητικό μπουκέτο συνεισφέρει και ο Σκάι με 3 νέα αθλητικά κανάλια σε Standard Defintion και ένα σε Υψηλή Ευκρίνεια. Στην πρώτη δόση δεν θα περιλαμβάνονται τα εθνικής εμβέλειας κανάλια (Mega, Ant1, Star, Alter, Alpha, Σκάι, Μακεδονία TV) στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού επί της προσφυγής του ΟΤΕ σε βάρος της Forthnet. Το σίγουρο είναι πως τα μεγάλα κανάλια από το φθινόπωρο θα βρίσκονται στην IPTV πλατφόρμα του Conn-x TV. Συνολικά, με βάση τη σύμβαση που υπέγραψε με το ελληνικό δημόσιο, το οποίο εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού , Τηλέμαχος Χυτήρης, ο ΟΤΕ θα έχει τη δυνατότητα μετάδοσης 1392 ωρών τηλεοπτικού προγράμματος ημερησίως. Το αντίτιμο, το οποίο έχει καταβληθεί στο ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε 2.553.191,49 ευρώ.

Γιατί κάποιος να αποκτήσει το πακέτο του ΟΤΕ TV; Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των ανθρώπων του οργανισμού, το μπουκέτο του ΟΤΕ θα είναι φθηνότερο έναντι της Nova, η οποία προσφέρει το πλήρες πακέτο προς 61,92 ευρώ και το start up προς 20,56 ευρώ το μήνα. Για προφανείς λόγους το ποσό αυτό δεν ανακοινώνεται, ενώ θα προηγηθεί της εκπομπής και τηλεοπτική καμπάνια. Επιπλέον, επιλέγοντας το συγκεκριμένο δορυφόρο, ο ΟΤΕ στοχεύει και στους δυσαρεστημένους πρώην συνδρομητές της Nova, η οποία όμως από τη μεριά της έχει πλέον το "χαρτί" των μεταδόσεων όλων των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο δορυφορικός δέκτης, που θα βγάλει στην αγορά ο ΟΤΕ, όπως συμβαίνει και με τη Νova, θα είναι «παντρεμένος» με την κάρτα πρόσβασης για λόγους προστασίας από την «πειρατεία», αφού το φαινόμενο αυτό έχει διευρυνθεί. Αν κάποιος δηλαδή θέλει να βλέπει και τα προγράμματα των δύο ανταγωνισμών, θα έχει το ίδιο πιάτο, αλλά δύο διαφορετικούς αποκωδικοποιητές με δύο διαφορετικές κάρτες πρόσβασης. ( satleo )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου