Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι Πρωτάρηδες

Ένας νεαρός άνδρας, ο Όλιβερ, γνωρίζει την απρόβλεπτη Άννα. Ο έρωτας που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα γεμίσει τον Όλιβερ με αναμνήσεις του πατέρα του, ο οποίος -μετά το θάνατο της συζύγου του και σε ηλικία 75 ετών- αποκάλυψε στον γιο του τις ομοφυλοφιλικές του τάσεις, συνάπτοντας μάλιστα σχέση με έναν νεότερό του άνδρα. Η σκηνοθεσία είναι του Μάικ Μιλς. Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Μέλανι Λοράν.

Η γυναίκα που ονειρεύτηκε έναν άνδρα

Μία επιτυχημένη, νέα γυναίκα ζει μια φαινομενικά τέλεια ζωή. Έχει τον ιδανικό σύζυγο, μια ενδιαφέρουσα δουλειά ως φωτογράφος μόδας, αλλά κάτι περίεργο συμβαίνει. Κάθε τόσο, στα όνειρά της συναντά τον ίδιο άγνωστο άντρα. Μέχρι που σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο Παρίσι πέφτει πάνω στον άγνωστο άντρα των ονείρων της. Τον γνωρίζει και ξεκινούν μία σχέση. Συναντιούνται ξανά στη Βαρσοβία, αλλά αυτή τη φορά το ραντεβού τους έχει απρόσμενες συνέπειες. Δανική παραγωγή του 2010 σε σκηνοθεσία Περ Φλι. Παίζουν: Μίκαελ Νίκβιστ, Σόνια Ρίχτερ, Μαρσίν Ντοροσίνσκι.

Blitz

Κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Κεν Μπρούεν με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Στέιθαμ. Ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός αναλαμβάνει να συλλάβει έναν serial killer που σκοτώνει αστυνομικούς. Σκηνοθεσία: Έλιοτ Λέστερ. Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Πάντι Κονσιντάιν, Εϊνταν Γκίλεν, Ντέιβιντ Μόρισεϊ, Ζαόι Άστον.

Διεθνής συνωμοσία

Μετά το θάνατο του θετού του πατέρα, ο Λάργκο Γουίντς αναλαμβάνει να διευθύνει τον κολοσσιαίο όμιλο που κληρονόμησε. Όμως το χρήμα και η εξουσία προϋποθέτουν συμβιβασμούς που δεν ταιριάζουν στον Λάργκο. Αποφασίζει λοιπόν να πουλήσει την W Group και με τα έσοδα να ιδρύσει έναν φιλανθρωπικό οργανισμό. Ακριβώς την ημέρα που η συμφωνία υπογράφεται, ο Λάργκο κατηγορείται για συνενοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας... Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ. Παίζουν: Τόμερ Σίσλεϊ, Σάρον Στόουν, Ούλριχ Τουκούρ.

Ατακτη καθηγήτρια

Η Κάμερον Ντίαζ σε μια αθυρόστομη, ανατρεπτική και φευγάτη σχολική κωμωδία, όπου καλός μαθητής θεωρείται εκείνος που κάνει ησυχία, για να μην... ξυπνήσει την -ξεθεωμένη λόγω ολονύχτιου clubbing- καθηγήτριά του. Σκηνοθεσία: Τζέικ Κάσνταν. Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τόμας Λένον, Έρικ Στόουνστριτ.

Επανεκδόσεις

Στις αίθουσες βγαίνουν, επίσης, την Πέμπτη οι ταινίες:

«Ο μεγάλος έρωτας» («Le grand amour», 1968, Γαλλία), σε σκηνοθεσία Πιέρ Ετέξ, με τον ίδιο και τις Αν Φρατελινί, Νικόλ Καλφάν.

«Το μπλόκο» (1965), σε σκηνοθεσία Αδωνη Κύρου, με τους Μάνο Κατράκη, Κώστα Καζάκο, Ξένια Καλογεροπούλου, Αλεξάνδρα Λαδικού, Γιάννη Φέρτη.

«Με κομμένη την ανάσα» («A bout de soufle», 1959, Γαλλία), σε σκηνοθεσία Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, με τους Ζαν-Πολ Μπελμοντό, Τζιν Σέμπεργκ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου