Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Δύο νέες ταινίες και μία επανέκδοση βγηκαν την Πέμπτη, στις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για την αισθηματική κομεντί «Ένας μικρός παράδεισος» με την Κέιτ Χάντσον, την τουρκικής παραγωγής περιπέτεια «Πέντε μιναρέδες στη Νέα Υόρκη» και την κλασική κωμωδία του Χάουαρντ Χοκς (1938) «Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη» με την Κάθριν Χέμπορν και τον Κάρι Γκραντ.

Ένας μικρός παράδεισος

Μια νεαρή γυναίκα, η οποία πάσχει από καρκίνο, πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα της αρρώστιας της και να επιτρέψει στον εαυτό της να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Στο πλευρό της ο ογκολόγος της, θα την βοηθήσει να συνειδητοποιήσει πως καμιά φορά η αγάπη μπορεί να είναι ακόμη πιο τρομακτική από τον θάνατο. Η σκηνοθεσία είναι της Νικόλ Κασέλ. Πρωταγωνιστούν οι: Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούσι Πάντς, Κάθι Μπέιτς, Γούπι Γκόλντμπεργκ.

Πέντε μιναρέδες στη Νέα Υόρκη

Δύο πράκτορες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, παρακολουθούν τις κινήσεις μια ομάδας τρομοκρατών. Μετά από μια αιματηρή σύγκρουση, η αστυνομία δεν καταφέρνει να συλλάβει τον αρχηγό των τρομοκρατών που ακούει στο κωδικό όνομα "Dejjal" (Αντίχριστος). Στην πορεία αποκαλύπτεται ότι το πραγματικό όνομα του Dejjal είναι Χασί Γκούμους και πολύ άμεσα η Ιντερπόλ εκδίδει ένταλμα σύλληψής του. Λίγο αργότερα, στη Νέα Υόρκη, μία ομάδα του FBI εισβάλλει στο διαμέρισμα του φαινομενικά φιλήσυχου διανοούμενου Μουσουλμάνου Χασί Γκούμους... Παίζουν οι: Ντάνι Γκλόβερ, Τζίνα Γκερσόν, Μαχσούν Κιρμιζιγκούλ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Μουσταφά Σαντάλ, Σκοτ Γουίλιαμ Γουίντερς.

Η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη

Ο Ντέιβιντ Χάξλεϊ είναι ένας κλασικός, αφηρημένος επιστήμονας, ένας παλαιοντολόγος, που χρόνια συναρμολογεί τον σκελετό ενός βροντόσαυρου στο μουσείο που εργάζεται. Έχει σχεδόν τελειώσει το έργο του, μόνο που του λείπει… ένα τελευταίο κόκκαλο. Ταυτόχρονα, το μουσείο του περνά οικονομικές δυσκολίες και ο ίδιος ετοιμάζεται να παντρευτεί την αυστηρή συνάδελφο Άλις.

Γι' αυτό, αποφασίζει να συναντήσει μια πολύ πλούσια κυρία της υψηλής κοινωνίας, την κυρία Ράντομ, η οποία σκέφτεται να δωρίσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο μουσείο. Πριν όμως τη συναντήσει, πέφτει πάνω στην ανιψιά της κας Ράντομ, τη νεαρή και όμορφη Σούζαν, η οποία είναι το αντίθετο από αυτόν: γεμάτη τρέλα, ζωντάνια και αυθορμητισμό, η καλοαναθρεμμένη πλουσιοκόρη έχει μάθει να κάνει ό,τι της έρθει στο κεφάλι και παρασέρνει τον Ντέιβιντ στις δικά της καπρίτσια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σούζαν μόλις έχει παραλάβει από το εξωτερικό ένα πολύ εξωτικό κατοικίδιο: μια εξημερωμένη λεοπάρδαλη!

Η Σούζαν επιστρατεύει τη βοήθεια του Ντέιβιντ για να παραδώσει την παιχνιδιάρα λεοπάρδαλη στην θεία της και όλα μπλέκονται σε μια τρελή και απίστευτα κωμική και μπερδεμένη κατάσταση, που περιλαμβάνει τη λεοπάρδαλη, την πλούσια θεία, το κόκκαλο, και… φυσικά τον έρωτα, καθώς η χημεία ανάμεσα στους δύο τόσο διαφορετικούς νέους, τη Σούζαν και τον Ντέιβιντ, θα είναι εκρηκτική!

Η ταινία γυρίστηκε από τον Χάουαρντ Χοκς το 1938 και αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες όλων των εποχών. Παίζουν: Κάθριν Χέμπορν, Κάρι Γκραντ, Τσαρλς Ράγκλς, Τζορτζ Ίρβινγκ.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου