Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Βασιλικές τιμές για τον ηθοποιό Κόλιν Φερθ


Τιμητική διάκριση από τη βασίλισσα Ελισάβετ στον ηθοποιό Κόλιν Φερθ, που υποδύθηκε τον πατέρα της στη μεγάλη οθόνη.

Η βασίλισσα Ελισάβετ παρασημοφορεί τον βρετανό ηθοποιό Κόλιν Φερθ που ερμήνευσε το ρόλο του πατέρα της, του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ', στην ταινία «Ο λόγος του βασιλιά», σύμφωνα με τον κατάλογο των προσώπων που η μονάρχης επιβραβεύει κατά παράδοση κάθε χρόνο με την ευκαιρία των εορτασμών των γενεθλίων της.

Η ταινία τιμήθηκε το Φεβρουάριο με το 'Οσκαρ καλύτερης ταινίας και ο Κόλιν Φερθ που υποδύθηκε τον Γεώργιο ΣΤ', απέσπασε το 'Οσκαρ του Α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στη δραματική ταινία. Λίγο νωρίτερα είχε βραβευθεί ως καλύτερος ηθοποιός στις Χρυσές Σφαίρες, που θεωρούνται «προάγγελοι» των 'Οσκαρ στο Χόλιγουντ. Ο Φερθ έλαβε ομόφωνα τα εύσημα για την ερμηνεία του ρόλου του ως τραυλού βασιλιά «Μπέρτι».

Ο διάσημος ηθοποιός τιμάται με τον τίτλο του «Commader of the Order of British Empire» κάτι που θα του δώσει ίσως την ευκαιρία, κατά την παρασημοφόρησή του από τη βασίλισσα, να τη ρωτήσει προσωπικά τη γνώμη της για την ταινία.

Σύμφωνα με τον κατάλογο των βραβευθέντων, προσωπικοτήτων που διακρίθηκαν στον τομέα τους το 2010, τον οποίο δημοσιοποίησαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, θα τιμηθούν από τη βασίλισσα ο τραγουδιστής Μπράιαν Φέρι και ο πρωτοπόρος της ιατρικά υποβοηθούμενης τεκνοποίησης και νομπελίστας Ρόμπερτ 'Εντουαρτς, «πατέρας» της μικρής Λουίζ Μπράουν, του «πρώτου παιδιού του σωλήνα» όπως το είχαν αποκαλέσει που γεννήθηκε το 1978.

Η βασίλισσα Ελισάβετ γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, αλλά τα γενέθλιά της γιορτάζονται επίσημα τον Ιούνιο, γιατί ο ήπιος καιρός επιτρέπει τη διεξαγωγή των εορτασμών που θα γίνουν σήμερα.

kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου