Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνική ταινία, για πρώτη φορά, στο επόμενο φεστιβάλ του Σάντανς

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το αμερικανικό φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου Σάντανς, θα φιλοξενήσει στο πρόγραμμά του μία ελληνική ταινία. Το φιλμ της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη Attenberg θα προβληθεί τον Ιανουάριο του 2011, στο τμήμα Spotlight.

Στο τμήμα αυτό παρουσιάζονται οι καλύτερες ταινίες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία σε Διεθνή Φεστιβάλ μέσα στη χρονιά.

Το Φεστιβάλ του Σάντανς θα πραγματοποιηθεί από τις 20-30 Ιανουαρίου 2011.

Η πανελλήνια πρεμιέρα, της ταινίας θα πραγματοποιηθεί στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, όπου το Attenberg, συμμετέχει στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ (7 Δεκεμβρίου) ενώ από την ερχόμενη Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, η ταινία βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα που έκανε τον Σεπτέμβριο στη 67η Μπιενάλε της Βενετίας, αποσπώντας το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την πρωταγωνίστριά της, Αριάν Λαμπέντ, και την πολύ σημαντική διάκριση του βραβείου «Λίνα Μαντζιακάπρε», το Attenberg, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ D' Angers.

Η φεστιβαλική πορεία του Attenberg δεν σταματά εδώ, καθώς έχει δεχθεί προσκλήσεις από μεγάλα Διεθνή Φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, αλλά και της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η ταινία της Αθηνάς Τσαγκάρη έχει ταξιδέψει και στο Φεστιβάλ του Τορόντο. Εκεί ψηφίστηκε από το indiewire -το πιο έγκριτο και δημοφιλές site ανάμεσα στους Αμερικάνους κριτικούς και bloggers- ως η 9η καλύτερη ανάμεσα στις ταινίες όλων των προγραμμάτων του φεστιβάλ του Τορόντο, ενώ η πρωταγωνίστρια της ταινίας Αριάν Λαμπέντ ψηφίστηκε ως η τέταρτη καλύτερη ηθοποιός.

Στις ελληνικές αίθουσες, μαζί με το Attenberg, θα προβάλλεται και η μικρού μήκους Casus Belli, του Γιώργου Ζώη, που είχε γίνει δεκτή στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μικρού μήκους, στο Φεστιβάλ της Βενετίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου