Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Η Apple κατοχυρώνει νέα πατέντα για 3D απεικoνίσεις και το μέλλον του 3D

H Apple δεν κοιμάται ποτέ. Πριν λίγες μέρες κατοχύρωσε πάλι μια πατέντα για 3D απεικόνιση. Αρκετά πιο περίπλοκη από ότι έχουμε δει μέχρι στιγμής θα λέγαμε, και όπως μπορείτε να δείτε και εσείς από τα σχεδιαγράμματα.

Η αλήθεια είναι οτι παρ όλη την προσπάθεια των εταιριών να μας πείσουν ότι μια οθόνη με 3D απεικόνιση είναι καλή, κανείς δεν είναι άνετος με τα άθλια 3D γυαλιά που πρέπει να φορέσει για να απολαύσει μια τρισδιάστατη παρουσίαση. Ή έστω το ότι ακόμα δεν υπάρχει κάτι πραγματικά αξιόλογο για να υποστούμε αυτό το βάρος στο κεφάλι μας!

Η νέα πατέντα της Apple θα είναι κάτι σαν συνδυασμός του Kinect της Microsoft για το XBOX μαζί με 3D απεικόνιση. Δηλαδή δεν θα χρειάζεται η χρήση των γυαλιών σε καμία περίπτωση μιας και ο μηχανισμός που κατοχύρωσαν θα “ανιχνεύει” τι θέση του κεφαλιού στο χώρο προβολής και θα προσαρμόζει την εικόνα ανάλογα.
Αν καταλήξουν οι εταιρίες μεταξύ τους σε κάτι τότε θα γίνει εφικτό να έχουμε όλοι 3D

Πιο συγκεκριμένα είναι με τέτοιο τρόπο κατοχυρωμένη η πατέντα που θα ανιχνεύει την θέση των ματιών (άραγε με όσους έχουν στραβισμό τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ?) για να μπορεί να προβάλει “σωστά” την τρισδιάστατη εικόνα.

Παρόλο που η πατέντα φαίνεται δύσκολη να εφαρμοστεί και αρκετά ακριβή αν τελικά καταλήξει σε κάποια ράφια, προσφέρει ένα πολύ σημαντικό προσόν, το ότι δεν χρειάζεται τα κλασικά 3D γυαλιά για να λειτουργήσει. Η πατέντα υπόκειται στα πλαίσια του ονόματος autostereoscopic 3D display και εμείς ελπίζουμε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει κάτι τέτοιο.

http://www.tsimpountiii.gr/

1 σχόλιο: