Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

YouTube : Ξεκινάει τις ζωντανές μεταδόσεις

Το YouTube πρόκειται να δοκιμάσει την προβολή live βίντεο δοκιμαστικά, με την προοπτική να προβάλλει περισσότερο ζωντανό οπτικοακουστικό περιεχόμενο στο άμεσο μέλλον.

Τα βίντεο ζωντανής ροής (live streaming) «είναι η φυσική εξέλιξη του online βίντεο» δήλωσε ο Κρις Χάμιλτον, εμπορικός διευθυντής στο YouTube.

Μάλιστα, στοιχεία της εταιρείας διαδικτυακών μετρήσεων ComScore δείχνουν ότι o χρόνος που αφιερώνουν οι Αμερικανοί χρήστες σε ζωντανές μεταδόσεις στο Διαδίκτυο αυξήθηκε σε ένα χρόνο κατά 648%.

Όπως αναφέρει το Reuters, ζωντανά βίντεο θα προβληθούν πειραματικά τη Δευτέρα και την Τρίτη στα κανάλια που διατηρούν στο YouTube τέσσερις εταιρείες διαδικτυακών πολυμέσων: η Young Hollywood που ασχολείται με διασημότητες του σινεμά, η Next New Networks που προσφέρει online τηλεοπτικά προγράμματα, το Howcast που προσφέρει πρακτικές οδηγίες για διάφορες εργασίες, και το Rocketbottom, ένα ιστολόγιο με βίντεο για πολιτιστικά θέματα.

«Πρόκειται για μια πρώτη δοκιμή, ένα πρώτο βήμα» διευκρίνισε ο Τσος Σίγκελ, διευθυντής παραγωγής στο YouTube.

«Θα εξετάσουμε διάφορα δεδομένα για τις επιδόσεις της νέας πλατφόρμας μας και, βάσει αυτών, θα αποφασίσουμε πότε θα το διευρύνουμε, με την προοπτική να το ανοίξουμε για όλους τους συνεργάτες μας σε βάθος χρόνου» εξήγησε.

Σημειώνεται, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το YouTube προσφέρει ζωντανό πρόγραμμα.

Στο παρελθόν μετέδωσε ζωντανά τη συναυλία της Αλίσια Κις αλλά και των U2, ενώ την περασμένη εβδομάδα μετέδωσε ζωντανά μια συνέντευξη τύπου της Google.

Εξηγώντας το λόγο που η γνωστή υπηρεσία δεν προχώρησε νωρίτερα σε μια τέτοια κίνηση.

Αυτή τη φορά θα αξιοποιήσει τη δική της πλατφόρμα για να αναμετρηθεί με μικρότερες αλλά καθιερωμένες εταιρείες του ζωντανού βίντεο, όπως οι Ustream.tv, Justin.tv και Livestream.com.

Περισσότερο επιτυχημένη από τις υπηρεσίες αυτές είναι η Ustream, η οποία είχε τον Ιούλιο 3,2 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες.

Συγκριτικά, οι μοναδικοί επισκέπτες του YouTube τον ίδιο μήνα ήταν 143,2 εκατομμύρια.

i live news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου