Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Benda Bilili (2010)

Benda bilili, είναι ο τίτλος της ταινίας των Ρενό Μπαρέ, Φλοράν ντε Λα Τουλαγιέ.

Πρόκειται για την ιστορία μιας παρέας αστέγων από τους δρόμους της Κινσάσα που ζούσαν στο ζωολογικό κήπο της πόλης, καθηλωμένοι σε αναπηρικά καρότσια και διασκέδαζαν παίζοντας μουσική.

Από το ξεκίνημα της μπάντας στους δρόμους και στις αλάνες και την ελεημοσύνη έξω από τα κλαμπ και τα εστιατόρια της πόλης, μέχρι την πρώτη τους ηχογράφηση, την καταξίωση και τις διεθνείς περιοδείες τους, μοιραζόμαστε μαζί τους ένα μοναδικό παράδειγμα υπέρβασης μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωής.

Οι Staff Benda Bilili ξεπήδησαν στα charts της παγκόσμιας μουσικής πριν από 2 χρόνια. Με τα αυτοσχέδια μουσικά όργανά τους και τη μουσική τους που ξεπερνά τα όρια της κονγκολέζικης ρούμπας και ανακατεύεται με το rhythm ‘n’ blues και τη reggae κατόρθωσαν να κατακτήσουν την παγκόσμια αποδοχή και καταξίωση.

Στα πλαίσια του 2ου Kosmos Festival, η ανορθόδοξη μπάντα από το Κονγκό παρέσυρε στους ρυθμούς της και το ελληνικό κοινό, ενώ υπόσχεται εξίσου μεγάλες συγκινήσεις με την ιστορία της που καταφθάνει το φθινόπωρο στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δυνατά συναισθήματα, το πάθος για τη μουσική που ενώνει, αλλά και η δύναμη της θέλησης μιας παρέας παραπληγικών από την Κινσάσα (η πολιομυελίτιδα σαρώνει το Κονγκό), συνθέτουν μια συγκλονιστική ιστορία, μια κατάθεση ψυχής από ανθρώπους που δεν αποδέχονται τη μοίρα τους, αλλά βρίσκουν το δρόμο τους και πραγματώνουν τα όνειρά τους.

Το αυθεντικό αυτό πρότυπο δύναμης και αισιοδοξίας ενθουσίασε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών 2010 (εναρκτήρια ταινία στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών), ενώ θα προβληθεί και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας στην Αθήνα (15 – 26 Σεπτεμβρίου 2010)

Οι «Benda Bilili» έρχονται στη μεγάλη οθόνη στις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

i-live news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου