Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Μέσα στο δάσος - In The Woods (2010)

Μέσα στο δάσος, (In The Woods) είναι ο τίτλος της ταινίας του Άγγελου Φραντζή με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβο Καμχή, Nathan Pissoort.

Πολυταξιδεμένη και με εξαιρετικά ένθερμες κριτικές, η ταινία συμμετείχε στα Φεστιβάλ του Ρότερνταμ και του Χονγκ Κονγκ, στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Μονάχου (δίπλα σε ονόματα όπως ο Ξαβιέ Μποβουά αλλά και ο φετινός κάτοχος του Χρυσού Φοίνικα Απιτσατπόνγκ Βερεζεθακούλ), στο Διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Πολωνίας Era New Horizons και στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Ουρουγουάης Llamale H.

Η διαδρομή δεν τελειώνει εδώ όμως, αφού τo Φεστιβάλ του Ρίο την έχει ήδη εντάξει στο πρόγραμμά του και θα υπάρξει και εντυπωσιακή συνέχεια στη μακρά αυτή φεστιβαλική διαδρομή.

Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι. Η φύση, η ελευθερία, το ένστικτο και οι αισθήσεις. Μετά το «Polaroid» και το μαγικό «Όνειρο του Σκύλου», ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής συνεχίζει να πρωτοτυπεί και να εξερευνά χρονικά και θεματικά διαφορετικά μονοπάτια κάνοντας για ακόμα μια φορά ένα βήμα μπροστά στην ελληνική κινηματογραφία με τη νέα του ταινία «Μέσα στο Δάσος».

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε 6 Διεθνή Φεστιβάλ, η ταινία, μετά την προβολή της στις Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X, θα προβάλλεται από τις 30 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά στον κινηματογράφο ODEON ΟΠΕΡΑ.

Η Κάτια Γουλιώνη, ο Ιάκωβος Καμχής και ο Nathan Pissoort είναι τα τρία νέα παιδιά, οι πολλά υποσχόμενοι πρωταγωνιστές σ’ ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Μινιμαλιστικός διάλογος, σιωπή, ήχοι.

Γυρισμένη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η ταινία Μέσα στο Δάσος είναι ένα υπαρξιακό παραμύθι κόκκινο σαν την αρχέγονη επιθυμία του αίματος, μια ταινία πρωτογενής σαν την πέτρα, το νερό ή τον ουρανό.

Η προβολή της ταινίας αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2010.

i-live news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου