Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Μετά το iPad, το γερμανικό WePad

Η γερμανική εταιρεία Neofonie, περισσότερο γνωστή για το λογισμικό της, θα λανσάρει τον Απρίλιο μια ταμπλέτα που θα κοστίζει «σημαντικά λιγότερο» από το iPad της Apple και φαίνεται να υπερέχει σε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το WePad είναι ελαφρώς μεγαλύτερο (οθόνη 11,6 ινστών συγκριτικά με τις 9,7ίντσες του iPad), έχει ταχύτερο επεξεργαστή, υποστηρίζει multitasking, παίζει Flash, έχει θύρες USB και υποστηρίζει όλα τα φορμά ηλεκτρονικών βιβλίων.

Η ταμπλέτα χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Atom και βασίζεται σε μια παραλλαγή του Linux, πάνω στην οποία τρέχει το «φορητό» λειτουργικό σύστημα Android της Google.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από το Android Marketplace, αλλά και από την υπηρεσία WePad Appstore, τη γερμανική απάντηση στο AppStore της Apple.

Δείτε το προφίλ του WePad στο Facebook και τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής.

Το WePad θα φτάσει στα γερμανικά καταστήματα νωρίτερα από το iPad, παραμένει όμως άγνωστο πότε θα επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και σε ποια τιμή.

Η Neofonie, μια εταιρεία 12 ετών με έδρα το Βερολίνο, φαίνεται πως προορίζει το WePad ως συσκευή ανάγνωσης για εφημερίδες και περιοδικά, προσαρμοσμένη μάλιστα στις ανάγκες των αρχάριων χρηστών.

Η εταιρεία παράγει το λογισμικό WeMagazine, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικών εκδόσεων για την προβολή εφημερίδων και περιοδικών σε υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα (έχει επίσης αναπτύξει τη μηχανή αναζήτησης WeFind).

Σύμφωνα μάλιστα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές η Neofonie ποντάρει σε συμμαχία με την Axel Springer, ενός από τους μεγαλύτερους εκδότες εφημερίδων και περιοδικών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου