Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Kαθημερινή - Κυριακή 8/11/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Κολοκύθα Παντού Το χειμωνιάτικο πεντανόστιμο λαχανικό σε δεκάδες νόστιμα φαγητά. Σε σούπες, σε λαδερά, σε πίτες, σε ριζότο, σε τάρτες, σε σαλάτες, με κρέας, με πουλερικά, σε ζυμαρικά... ακόμα και σε ομελέτα. Μυστικά και συμβουλές για την επιλογή και συντήρησή της αλλά και ιδέες για πεντανόστιμες συνταγές.

Ζαχαροπλαστείο: Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει μοναδικά γλυκά... όλο καραμέλα. Τούρτα καραμέλα, δύο τάρτες, μία με καραμελωμένα αχλάδια και παγωτό και μία με σοκολάτα, καρύδια και καραμέλα, μους καραμέλας με σος σοκολάτας αλλά και καραμέλα σε βάζο για μπισκότα ή για γαρνιτούρα σε παγωτό.

Κάλεσμα α λα Ιταλικά Η Ντίνα Νικολάου συνθέτει ένα μενού για 6 άτομα με 40 ευρώ με θέμα την ιταλική κουζίνα. Δανείζεται λοιπόν υλικά και τεχνικές από το Βορρά και το Νότο της γείτονος και ετοιμάζει ένα μενού απλό αλλά με χαρακτήρα.

Δημιουργία Το χοιρινό πρασοσέλινο μπαίνει στο μικροσκόπιο αυτόν το μήνα και οι σεφ του περιοδικού το αναδομούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τοπική ΚουζίναΟ Χριστόφορος Πέσκιας μας ταξιδεύει στην Μάνη, δανείζεται υλικά από την τοπική γαστρονομία και ετοιμάζει καθημερινά εύκολα πιάτα… λίγο πειραγμένα.



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Νταβίντ-Βαν Γκογκ

Κυκλοφορεί το τρίτο dvd της σειράς ντοκιμαντέρ που προσφέρει η «Κ», με τίτλο «Η δύναμη της τέχνης». Το τρίτο dvd επικεντρώνεται στο έργο «Ο θάνατος του Μαρά» (1793) του Νταβίντ και στο «Σταροχώραφο με κοράκια» (1890) του Βαν Γκογκ.

Μέσα από τη βραβευμένη σειρά, ο Simon Schama αφηγείται την επική ιστορία μιας διαρκώς εξελισσόμενης καλλιτεχνικής δυναμικής και την ικανότητα των ανθρώπων που άλλαξαν την οπτική μας για τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου