Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΑΝΙΜΑ (2011)

"Η ταινία «ΑΝΙΜΑ» (στα λατινικά σημαίνει ψυχή) βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μιχάλη Κοκκινάρη «ΕΛ ΧΑΚΙΜ-Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ» (Εκδόσεις Αρμός).

Αφορά την πολιορκία της Ρόδου από τον Οθωμανικό στρατό και το ναυτικό από το 1480-1527. Μέσα στο Κάστρο βρίσκονται 3.500 Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη... Έξω από αυτό 130.000 στρατιώτες και 200 πλοία του τουρκικού στόλου. Eνας ιππότης ελληνικής καταγωγής, ο Ανδρόνικος, και ένας κατάσκοπος του Τουρκικού στρατού ερωτεύονται-κυριολεκτικά…μέχρι θανάτου!-την πανέμορφη 18χρονη γαλλίδα πριγκίπισσα Λουίζ ντ’Ανζού που μάχεται δίπλα από τους πολιορκημένους.

Η ταινία είναι κάτι ανάμεσα στους «300» και την «Τροία». Είναι έτσι γραμμένο και φτιαγμένο το σενάριο ώστε να μπεί κόσμος να τη δει σε κάθε γωνιά και χώρα του πλανήτη.

Πρόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη, που είναι μόνιμος κάτοικος Νεας Υόρκης, και του συγγραφέα Μιχάλη Κοκκινάρη ήταν να γυρισθεί η ταινία στην Ρόδο, γεγονός που θα αποτελούσε την μεγαλύτερη διαφήμιση όχι μόνο για το νησί αλλά και την Ελλάδα. Και για ένα «άγνωστο» κομμάτι της ιστορίας μας, μια από τις ηρωικότερες σελίδες της, και την πρώτη ταινία για την υστεροβυζαντινή εποχή.

Μήνες όμως τώρα ήταν τόσο…έντονο και ασφυκτικό το ενδιαφέρον των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και των τοπικών παραγόντων, που η ομάδα παραγωγής εγκατέλειψε με μεγάλη λύπη την ιδέα να γυρίσει στη χώρα μας-γεγονός που θα έδινε δουλειά και σε πάνω από 200 άτομα-και κατέφυγε σε στούντιο στο Τορόντο και στην Τυνησία για τα εξωτερικά του Κάστρου των Ιπποτών.

"ANIMA" A MOOD VIDEO FOR THE FEATURE FILM BY DIMITRI VORRIS from DIMITRI VORRIS on Vimeo.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου