Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ο Μπάτλερ ξαναβάζει πανοπλία

[B]Gerard Butler Cast in Ralph Fiennes' Shakespeare Film Coriolanus[/B]

Ο Σέξπιρ «φοριέται» τελευταία στο Χόλιγουντ, αφού μετά τους Πατσίνο και Χόπκινς που πέρυσι φλέρταραν με το βασιλιά Λιρ (άδηλο το μέλλον των συγκεκριμένων σχεδίων), ακόμα ένας διάσημος πρωταγωνιστής καταπιάστηκε με σεξπιρικό έργο και μάλιστα στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο.

Ο λόγος για τον Ρέιφ Φάινς, που άλλωστε έχει επανειλημμένως ερμηνεύσει σεξπιρικούς χαρακτήρες στο σανίδι με χαρακτηριστική άνεση στο αξάν. Ο ηθοποιός, με τελευταίο σινε-χιτ τη συμμετοχή του στο πλευρό της Κέιτ Γουίνσλετ στα «Σφραγισμένα Χείλη», ξεκινά στη Σερβία τα γυρίσματα του «Κοριολανού».

Τελευταία προσθήκη στο καστ ο Τζέραλντ Μπάτλερ, που μετά το Leonidas, όταν ακούει για ιστορικο-μυθολογική ταινία, ξεκινά εντατικό πρόγραμμα κοιλιακών μήπως και χτυπήσει το τηλέφωνο και ξανασπάσουν τα ταμεία (καλά το Centurion, το Clash of the Titans -όπου παίζει και ο Φάινς- πώς του ξέφυγε;)

Το έργο του Σέξπιρ αφηγείται την ιστορία του χαρισματικού όσο και αλαζονικού Ρωμαίου στρατηγού (Γάιους Μάρτιους), που παρακινημένος από την υπέρμετρα φιλόδοξη μητέρα του επιχειρεί να κατεβεί στον πολιτικό στίβο και να διεκδικήσει μια θέση στη ρωμαϊκή Σύγκλητο. Τελικά όμως, η πολιτική γίνεται η πολεμική μηχανή που εξοντώνει τον ατρόμητο πολεμιστή, αφού η ενασχόλησή του με τα κοινά σηματοδοτεί την απαρχή της πτώσης του.

Ο Φάινς θα ενσαρκώσει ο ίδιος τον αυτοκαταστροφικό ήρωα της ομώνυμης σεξπιρικής τραγωδίας, που -μεταξύ άλλων- θεωρείται κλασική πραγματεία επάνω στον τρόπο που η εξουσία σταδιακά διαφθείρει αυτούς που την ασκούν, ενώ για το ρόλο της μητέρας του, Βολούμιας, προορίζεται η Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Όσο για τον Μπάτλερ, θα κρατήσει το ρόλο του βασικού αντιπάλου του Γάιους Μάρτιους, ηγέτη των Βολσικανών, που προκαλεί τον ήρωα σε μονομαχία. Μάλλον θα ζήσουμε και πάλι ιστορικές στιγμές με ημίγυμνο Τζέραλντ να «φέρει» το αστραφτερό του κράνος ανά χείρας (σαν οδηγός βέσπας στη Μεσογείων) ώστε να μην τον μπερδέψουμε με κανέναν από τους «πρησμένους» κομπάρσους της παραγωγής.

cinemag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου