Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

TDK 320GB Disc

Η ΤDK ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε ένα νέα δίσκο που βασίζεται στην τεχνολογία του Blu-ray, αλλά διευρύνει την διαθέσιμη χωρητικότητα από τα 200 στα 320GB...Για σκεφτείτε το... να είναι δυνατό το back up ολόκληρου του σκληρού δίσκου του υπολογιστή σας σε ένα δισκάκι!

Η TDK λοιπόν ανακοίνωσε ότι κατασκεύασε ένα δίσκο 10 στρώσεων με χωρητικότητα 32GB ανά στρώση πράγμα που σημαίνει ότι η συνολική χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 320GB, από τα 200 που ίσχυαν με τα μέχρι τώρα δεδομένα (10 στρώσεις x 20GB).

Το σημαντικό είναι ότι ο νέος δίσκος χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια μπλε δέσμη με μήκος κύματος στα 405nm με aperture 0.85. που χρησιμοποιείται στους υπάρχοντες οδηγούς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμος να δεχθεί (εγγραφή) αλλά και να αποδώσει (αναπαραγωγή) δεδομένων.

Το ερώτημα που γεννάται είναι ότι μπορεί το μέσο, το δισκάκι, να έχει πράγματι εκτοξευθεί από άποψη χωρητικότητας, όμως η εν λόγω καινοτομία είναι ουτοπική αφού ο πιο γρήγορος οδηγός , drive, που υπάρχει σήμερα και προέρχεται από την Pioneer γράφει σε ταχύτητα 12x, η οποία είναι απελπιστικά αργή για την ουσιαστική εκμετάλλευση του τεράστιου όγκου δεδομένων των 320GB.

fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου