Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Sony wireless power transfer system

Η Sony ανήγγειλε την ανάπτυξη ενός ιδιαίτερα αποδοτικού ασύρματου συστήματος μεταφοράς ενέργειας που καταργεί τη χρήση των καλωδίων ρεύματος από τις ηλεκτρονικές συσκευές.... Μετά από έναν αιώνα ο Nicola Tesla τελικά δακαιώνεται!


Πραγματικά πρόκειται για μία επαναστατική καινοτομία, η οποία δεν μας εκπλήσσει τόσο για την θεωρία της, αφού αυτή από τα τέλη του 18ου αιώνα είχε διατυπωθεί από τον κορυφαίο επιστήμονα Nicola Tesla, όσο για το πρακτικό μέρος της, το οποίο ανοίγει του ασκούς του Αιόλου για μία νέα εποχή που τα καλώδια ρεύματος θα απουσιάζουν!

Το σύστημα της Sony μεταφέρει 60 Watt της ηλεκτρικής ενέργειας σε μια απόσταση 50cm, με μια αποδοτικότητα περίπου 80%, (60% συμπεριλαμβανομένου του διορθωτή).

Το νέο ασύρματο σύστημα μεταφοράς ενέργειας βασίζεται στο ‘μαγνητικό συντονισμό’. Βάσει αυτού, η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια μεταφέρεται μόνο στις συσκευές που είναι ‘συντονισμένες’ στις ίδιες συχνότητες.

Επιπλέον, ακόμα κι αν υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα μεταξύ της συσκευής αποστολής σημάτων και του δέκτη, δεν εμφανίζεται επαγωγή θερμότητας.

Η Sony βασίστηκε επίσης στην εμπειρία της στην εξέλιξη συστημάτων υψηλών ραδιοσυχνοτήτων (RF) για τη κατασκευή ενός διορθωτή που παρέχει τα εχέγγυα για υψηλή ταχύτητα μεταγωγής αλλά και υψηλή αποδοτικότητα.

Βravo Sony… καιρό είχαμε να δούμε κάτι επαναστατικό.

Το μόνο που απομένει είναι να μας ενημερώσουν και για τα ποσά ακτινοβολίας και την επίδραση τους σε ανθρώπους, αφού πρόκειται για ένα καθαρά οικιακό προιόν.

fullhd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου