Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Devil - Άσε το Κακό να ... βγει!


Η ενημέρωσή μας για τη βασισμένη σε ιστορία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν ταινία «Devil» με πρωταγωνιστή τον Κρις Μεσίνα ήταν περιορισμένη, μέχρι που το κινηματογραφικό χωριό του internet φρόντισε να μας κατατοπίσει. Εφόσον, όπως διαβάζουμε, αυτά που πρόκειται να αποκαλύψουμε θα φανεί στο πρώτο teaser trailer, θεωρούμε ότι δεν παραβιάζουμε το γνωστό σινε-κανόνα περί spoilers. Αν παρόλα αυτά, curiosity killed your cat before, προσπεράστε αυτήν την είδηση.

Να σημειωθεί ότι το σκηνοθετικό τιμόνι θα κρατήσουν οι χωρίς ιδιαίτερα credits Ντρου και Τζον Έρικ Ντόουντλ (The Poughkeepsie Tapes), ενώ το σενάριο προσάρμοσε ο Μπράιαν Νέλσον, βασισμένο στην ομότιτλη ιστορία του Σιάμαλαν (από τη σειρά Night Cronicles), ο οποίος είναι και ο παραγωγός του φιλμ. Το "Devil", όπως δείχνει και ο τίτλος είναι ένα μεταφυσικό θρίλερ, που όμως εκτυλίσσεται στο εργασιακό περιβάλλον ενός γραφείου. Όταν μια ομάδα ανθρώπων εγκλωβίζεται στο ασανσέρ του κτιρίου, αποκαλύπτεται ότι ένας από αυτούς είναι ο διάβολος!

Ανάμεσα στους χαρακτήρες θα δούμε έναν υπάλληλο της ασφάλειας κι έναν αστυνομικό, όπου ο πρώτος προσπαθεί να πείσει τον δεύτερο ότι είναι ο εκ θεού «εκλεκτός» να σώσει αυτούς τους ανθρώπους. Με ένα τέτοιο concept καταλαβαίνεις ότι είτε το θρίλερ του ασανσέρ θα σου δημιουργήσει ψυχολογικό τραύμα για μια ζωή, είτε θα εξελιχθεί στην απόλυτη παρωδία, εάν οι χειρισμοί δεν επιδέξιοι. Η ταινία, που δε θα βγει στις αίθουσες πριν από το 2011, γυρίζεται στο Τορόντο κάτω από την ομπρέλα της Universal και περιμένουμε να τη δούμε να προωθείται με μια έξυπνη καμπάνια - στιγμιότυπα από κασέτες καμερών ασφαλείας δε θα ήταν άσχημη ιδέα για promo (άσχημη ιδέα θα ήταν να είναι γυρισμένη όλη η ταινία με τέτοια πλάνα!)

Επίσης με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα υποδυθεί την ενσάρκωση του κακού. Κανένα αγγελικό πρόσωπο ίσως; (στο καστ επίσης τα ονόματα των Μπογιάνα Νοβάκοβιτς (Edge of Darkness, Drag me to Hell), Τζέφρι Άρεντ (Trust me, The Ringer), Τζέικομπ Βάργκας, Καρολάιν Νταβέρνας και Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν (Across the Universe).

cinemag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου