Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Στην Αθήνα θα προβάλλουν τις ταινίες τους οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη»

Στην Αθήνα θα προβάλλουν τις ταινίες τους οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», οι δημιουργοί που απέχουν φέτος από τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας, ζητώντας την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο.

Οι κινηματογραφιστές θα προβάλλουν τις 23 ταινίες τους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2009, στον κινηματογράφο «Έλλη», από τις 5 έως τις 11 Νοεμβρίου.

Σε ανακοίνωση τους, σημειώνουν ότι «την πρωτοβουλία για την οργάνωση των προβολών έχουν οι 'Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη' (Filmmakers of Greece, FOG), οι 140 και πλέον σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι, που σε συνέντευξη Τύπου τον περασμένο Ιούνιο δήλωσαν πως δεν θα στείλουν 'ούτε καρέ' ελληνικής ταινίας στα Κρατικά Βραβεία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ως την ψήφιση νέου νόμου για τον ελληνικό κινηματογράφο».

Τονίζουν ακόμα ότι «η κίνηση των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη δεν στρέφεται κατά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Με τη διοργάνωση αυτή επιδιώκεται η προβολή των ταινιών, ανεξαρτήτως φεστιβάλ, με τελικό στόχο την πίεση προς την πολιτεία για την ψήφιση νέου νόμου για τον κινηματογράφο».

Την εβδομάδα των προβολών συνοδεύουν συζητήσεις, συναυλίες, πάρτυ και χάπενινγκς για μια ουσιαστική κινηματογραφική γιορτή, όπου κοινό και δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα, τόσο της ελληνικής κινηματογραφικής πραγματικότητας, όσο και για την κινηματογραφική τέχνη γενικότερα.

Το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ και το εισιτήριο για τις τρεις προβολές της ημέρας, 8 ευρώ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι οι εξής: «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, ««Bank Bang» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, «Guilt» του Βασίλη Μαζωμένου, «Γκίνες» του Αλέξη Καρδαρά, «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου,
«Μαύρο λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη, «Όλα θα πάνε καλά» του Γιάννη Ξανθόπουλου, «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά, «Πεθαίνω για σένα» του Νίκου Καραπαναγιώτη, «Ricordi Mi» σε σκηνοθεσία Στέλλας Θεοδωράκη, «Στο βάθος κήπος» του Κλεάνθη Δανόπουλου, «Στρέλλα» του Πάνου Χ. Κούτρα, «Συντρίμια Ψυχής» σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Ποτένσουα, «Το Κακό» του Γιώργου Νούσια, «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά.

Επίσης θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Αλλος Δρόμος» του Σταύρου Ψυλλάκη, «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ» του Παύλου Τσιαντού, Η ζωή στους βράχους» της Αλίντας Δημητρίου, «Η περίπτωση Ευρυδίκης» του Φρέντυ Βιανέλη, «Καπετάν Κεμάλ» του Φώτου Λαμπρινού, «Ξένες σε ξένη χώρα» του Δημήτρη Παναγιωτάτου, «Ρυθμοί και ρίμες» του Νίκου Σκαρέντζου, «Τα παιδιά της χορωδίας» της Λουκίας Ρικάκη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου