Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Καθημερινή - Σάββατο 3/10/2009



ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΕΥΧΟΣ 20

ΕΚΘΕΣΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου εντυπωσίασε και πάλι, με περισσότερες από 20 μεγάλες πρεμιέρες νέων μοντέλων κάθε κατηγορίας, ακόμα και υπεραυτοκινήτων, αλλά έδωσε και μια εικόνα του κοντινού μέλλοντος, όπου θα κυριαρχούν τα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΔΟΚΙΜΗ: ΝΕΟ MAZDA 3
Βασισμένο στη φιλοσοφία της Mazda για την κατασκευή «οδηγοκεντρικών» αυτοκινήτων, το νέο μικρομεσαίο μοντέλο της προσφέρει ένα συνδυασμό εξαιρετικής οδικής συμπεριφοράς και πολύ καλής άνεσης στο δρόμο.

ΔΟΚΙΜΗ: PORSCHE CAYMAN
Η «μικρή» Porsche είναι ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο που προκαλεί τις αισθήσεις, αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας της φημισμένης γερμανικής εταιρείας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Το τούρμπο επιστρέφει στην αυτοκινητοβιομηχανία ως η πιο κατάλληλη λύση για την άμεση μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων.

ΔΟΚΙΜΕΣ
Mercedes E 200, Renault Twingo RS, Alfa 159 1.8 turbo, Suzuki Alto, Saab 9-3 XWD 240 HP

ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Οδηγούμε την Alfa Romeo MiTo Multiair

ΔΟΚΙΜΗ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
10.000 χιλιόμετρα με Suzuki SX4

ΤΑΞΙΔΙ
Στο Βελβεντό με Skoda Octavia


ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μαρκ Τουέιν, Οι περιπέτειες του Χακ Φιν

«Όλη η συγγραφική δραστηριότητα στην Αμερική έχει ως βάση αυτό το βιβλίο», αναφέρει ο Ερνστ Χέμινγουει, για τις Περιπέτειες του Χακ Φιν, ένα έργο που δημοσιεύτηκε το 1886, 8 χρόνια μετά τις Περιπέτειες του Τομ Σόγερ, και περιλαμβάνεται στα αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας. Θέμα του οι επικίνδυνες και κωμικές περιπέτειες ενός παμπόνηρου αλλά αμόρφωτου αλητάκου, του Χακ, που το σκάει από την κηδεμόνα του και ταξιδεύει, παρέα με ένα φυγάδα μαύρο σκλάβο, τον Τζιμ, κατά μήκος του Μισισιπή πάνω σε μια σχεδία. Ευρηματικές και συναρπαστικές, Οι περιπέτειες του Χακ Φιν, αποτυπώνουν την προσπάθεια ενός παιδιού να αναζητήσει την ελευθερία και τη φιλία και να υπερβεί τους φυλετικούς διαχωρισμούς, το πώς -με τα λόγια του συγγραφέα τους- «μια σθεναρή καρδιά έρχεται σε σύγκρουση με μια διαστρεβλωμένη συνείδηση», νικώντας την κατά κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου