Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Επιτάχυνση στα 10 Gbps σε USB με οπτικές ίνες.

Σε οπτικές ίνες θα μπορούσαν να βασιστούν οι επόμενες εκδόσεις του USB.

Λίγες μόνο μέρες μετά την πιστοποίηση του πρώτου περιφερειακού που βασίζεται στο USB 3.0, η Intel παρουσίασε την τεχνολογία οπτικών ινών Light Peak που θα μπορούσε να υιοθετηθεί στην επόμενη έκδοση του USB και να προσφέρει ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων άνω των 10 Gbps.

Επίδειξη του Light Peak πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο προγραμματιστών που διοργάνωσε η Intel στο Σαν Φρανσίσκο, αναφέρει τη Δευτέρα το Cnet.

Η Intel έχει ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της Sony και της Apple (η οποία σύμφωνα με το ιστολόγιο Engadget σκοπεύει να αξιοποιήσει την τεχνολογία στους υπολογιστές Mac από το 2010) και ελπίζει τώρα να πείσει το USB Implementers Forum, το βιομηχανικό φορέα που καθορίζει τις προδιαγραφές του Universal Serial Bus.

Οι συνδέσεις USB οπτικών ινών θα επέτρεπαν τη μετάδοση βίντεο υψηλής ανάλυσης και θα μπορούσαν έτσι να αντικαταστήσουν τις συνδέσεις FireWire, DVI, Display Port και HDMI.

Το πρωτότυπο που επέδειξε η Intel σε μηχάνημα της Apple βασίζεται σε πομπούς λέιζερ και προσφέρει ρυθμό διαμεταγωγής 10 Gbps ανά κατεύθυνση, την επόμενη δεκαετία όμως θα μπορούσε να επιταχυνθεί μέχρι τα 100 Gbps.

Το νέο USB 3.0 προσφέρει ταχύτητες 5 Gbps, δέκα φορές υψηλότερες σε σχέση με το USB 2.0, το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα στους περισσότερους υπολογιστές και σε πολλές ακόμα συσκευές, από κινητά τηλέφωνα μέχρι φωτογραφικές μηχανές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου