Προσεχώς

Προσεχώς

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Στο δορυφόρο του ΟΤΕ σκοντάφτει το switch off της Κρήτης!

Κίνδυνος να καθυστερήσει το προγραμματισμένο για τον Μάϊο switch off στα δυο κέντρα εκπομπής της Κρήτης, Ρογδιά και Μαλάξα εξαιτίας της ΕΡΤ.

Για να εξηγούμαστε, η κρατική τηλεόραση εμφανίζεται ανέτοιμη για να σβήσει από κοινού με τη Digea το αναλογικό τη σήμα στην Κρήτη λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας της με τον ΟΤΕ για τη μεταφορά των σημάτων της μέσω δορυφόρου. Ο διαγωνισμός που είχε γίνει πριν πολλούς μήνες και στον οποίο κέρδισε τη μεταφορά ο ΟΤΕ, δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει λόγω διαφοράς μεταξύ των δυο εταίρων. Αφού βρέθηκε κοινός τόπος στη διαπραγμάτευση για μείωση του ποσού που θα πληρώνει ετησίως η ΕΡΤ, υπάρχει διαφωνία για τις ρήτρες σε περίπτωση διακοπής στη μεταφορά του σήματος.

Η σχετική σύμβαση όπως μας πληροφορούν, παραμένει στα συρτάρια των νομικών συμβούλων των δυο εταιρειών, ενώ η άνοδος νέου διευθύνοντα συμβούλου καθυστερεί ακόμη περισσότερο τη διαβούλευση. Ακόμη κι αν βρεθεί σύντομα διέξοδος, η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο πριν αρχίσει η δορυφορική μεταφορά. Μοναδική λύση θα είναι να αποδεχθεί η διοίκηση της ΕΡΤ να πληρώσει επιπλέον χρήματα για τη μεταφορά των ψηφιακών της σημάτων μέσω κυκλωμάτων του ΟΤΕ, μια ιδιαίτερα δαπανηρή επιλογή.

Η αδυναμία συμμετοχής της ΕΡΤ εκ των πραγμάτων καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση του switch off από τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Στη Digea κατά πληροφορίες μας επικρατεί εκνευρισμός για την καθυστέρηση. Όπως λένε είναι έτοιμοι για το switch off της Κρήτης το οποίο θα γίνει στις 24 ή 31 Μαϊου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σε κοινή κάθοδο των δυο παρόχων δικτύου το αργότερο έως τις 7 Ιουνίου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η διαδικασία προετοιμασίας για το switch off απαιτείται η επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας αλλά και η συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενημέρωση των πολιτών. (digitaltvinfo.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου