Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 11/04/2013

Στο τέλος του δρόμου / The Place Beyond the Pines
Του Ντέρεκ Σιαφράνς.
Με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα
Δραματική / 2013 / ΗΠΑ



Το «Τέλος του δρόμου» -με το καυτό ζευγάρι Ράιαν Γκόσλινγκ / Εύα Μέντες- είναι ένα βαρύγδουπο δράμα από τον σκηνοθέτη τού «Blue Valentine». Τρεις ιστορίες ενώνονται σε ένα διδακτικό νήμα περί ευθύνης και πεπρωμένου. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι σπαρακτικός στην παγιδευμένη μοίρα του ως ενός τυχοδιώκτη οδηγού μηχανών που αποφασίζει να μείνει στο πλευρό της γυναίκας (Μέντες) που γέννησε το παιδί του - άσχετα με το αν εκείνη τον θέλει εκεί ή όχι. Τη σκυτάλη παίρνει ένας αγνώριστος, αποφασιστικός Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος εξελίσσεται σε ήρωα μόνο για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη διαφθορά στην καρδιά του αστυνομικού σώματος. Το τρίτο μέρος -άνευρο και μάλλον περιττό- ανιχνεύει τις συνέπειες των πράξεών τους, έπειτα από χρόνια.

Το σώμα / The Host
Του Αντριου Νίκολ.
Με τους Σίρσα Ρόναν, Μαξ Αϊρονς, Νταϊάν Κρούγκερ, Γουίλιαμ Χερτ
Φαντασίας / 2013 / ΗΠΑ



 Στην κινηματογραφική μεταφορά του νέου βιβλίου της Στέφανι Μάιερ («Λυκόφως») εξωγήινοι έχουν εισβάλει στα κορμιά των ανθρώπων στη Γη και τους καθοδηγούν. Μια κοπέλα, η Μέλανι, αντιστέκεται στην εισβολέα της και προσεγγίζει τους λίγους εναπομείναντες «καθαρόαιμους» ανθρώπους. Αν και γυρισμένο με την προχειρότητα που διακρίνει τις περισσότερες σύγχρονες νεανικές ταινίες φαντασίας, το «Σώμα» προσφέρει μια επαρκώς φρέσκια ιστορία.


ΜΕΤΑΞΑ Ακούγοντας το χρόνο
Του Σταύρου Ψυλλάκη
Ντοκιμαντέρ / 2012 / Ελλάδα



 Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, ο οποίος, με αφορμή τους γιατρούς και το προσωπικό της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Μεταξά, δημιουργεί μια ταινία όχι για την ασθένεια, αλλά για τον ίδιο τον άνθρωπο, την αγάπη και τη ζωή.

Ενα βήμα μπροστά
Του Δημήτρη Αθυρίδη
Ντοκιμαντέρ / 2013 / Ελλάδα - Γερμανία



Χέρι-χέρι με... τον Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης το 2010. Μια καλή ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τον εκφραστικό πολιτικό στις πιο προσωπικές του εκμυστηρεύσεις. Δυστυχώς, αιφνιδιάζει το παράταιρο κι αψυχολόγητο φινάλε.

 Ματζουράνα
Της Ολγας Μαλέα
Με τους Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Ρισκάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφη Πολυζωίδη
Δραματική / 2013 / Ελλάδα



 Η Ολγα Μαλέα στρέφεται προς το ψυχολογικό δράμα, με την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που λαμβάνει μέρος σε μια μαγειρική εκπομπή, υπό την καθοδήγηση της μητέρας της. Μια εν δυνάμει ενδιαφέρουσα ιδέα υποφέρει τελικά από τους... αψυχολόγητους χειρισμούς της Μαλέα.

Κουαρτέτο / Quartet
Του Ντάστιν Χόφμαν
Με τους Μάγκι Σμιθ, Τομ Κόρντεϊ, Μπίλι Κόνολι, Μάικλ Γκαμπόν
Κομεντί / 2013 / Βρετανία



 Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Ντάστιν Χόφμαν στα... 76 του, με μια κομεντί στα χνάρια του «Εξωτικού ξενοδοχείου Μάριγκολντ». Η άφιξη μιας ντίβας (Μάγκι Σμιθ) αναστατώνει τους κατοίκους σε έναν οίκο ευγηρίας για μουσικούς.

Scary Movie 5
Του Μάλκολμ Ντ. Λι
Με τους Σάιμον Ρεξ, Λίντσεϊ Λόαν, Τσάρλι Σιν
Κωμωδία / 2013 / ΗΠΑ



 Πέμπτη ταινία για τη δημοφιλή σατιρική σειρά που διακωμωδεί ταινίες θρίλερ και όχι μόνο.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου