Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Οδυσσέας (μετά τον Άδη) πάει στο διάστημα

Από την τηλεοπτική μεταφορά της Οδύσσειας το 1997 με τον Αρμάντ Ασάντ να παλεύει με τα τέρατα υπό την καθοδήγηση του Αντρέι Κοντσαλόφσκι μέχρι τις επιρροές του ομηρικού έπους σε σινεφίλ αριστουργήματα όπως το «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Αγγελόπουλου ή σε ευφυείς διασκευές όπως το κοενικό «O Brother Where Art Thou», η περιπέτεια του πολυμήχανου πολεμιστή της Τροίας και βασιλιά της Ιθάκης έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην κινηματογραφική αφήγηση.
Μια νέα εκδοχή του μύθου, αυτήν τη φορά τοποθετημένου στο διάστημα είναι στα σχέδια της Warner και της εταιρείας παραγωγής του Πάρη Κασιδόκωστα 1821 Pictures, με το στούντιο να έχει ήδη αναθέσει μια πρώτη γραφή σεναρίου στο ταλέντο του Τζέιμς ΝτιΛάπο (υπότροφο της αμερικανικής Ακαδημίας – ναι αυτής των Όσκαρ- με το πρώτο του σενάριο "Devils at Play") με την προοπτική της δημιουργίας ενός φραντσάιζ.
H 1821 Pictures, που αυτόν τον καιρό έχει υπό την αιγίδα της το "Jane Got A Gun" με Νάταλι Πόρτμαν και Μάικλ Φασμπέντερ, θα συνεργαστεί για την Οδύσσεια και με τον παραγωγό του φραντσάιζ του Χάρι Πότερ, Ντέιβιν Χέιμαν.
Η ιδέα του ΝτιΛάπο να μεταφερθεί η Οδύσσεια σε διαστημικό φόντο δεν έχει προς το παρόν αναπτυχθεί στις λεπτομέρειές της, αλλά μάλλον το concept είναι μια χορταστική περιπέτεια με τα τέρατα και τα εμπόδια που βάζουν οι θεοί στο δρόμο του ήρωα να παίρνουν μια πιο εξωγήινη διάσταση.
Αρχίστε να φαντάζεστε, Κύκλωπες, Σειρήνες, Σκύλλα και Χάρυβδη με το φουτουριστικό twist – μετά από τόσες μυθολογικές διασκευές και CGI τέρατα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας δε δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τα υπεφυσικά όντα της Οδύσσειας στο διάστημα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου