Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Με Νικόλ Κίντμαν και «Paperboy» η τελετή λήξης του 25ου Πανοράματος


Tην Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 20:00 το βράδυ πέφτει η αυλαία του 25ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Στη διάρκεια της βραδιάς θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας The Paperboy του Λι Ντάνιελς.

Η προβολή θα διεξαχθεί στον κινηματογράφο Odeon Όπερα (Ακαδημίας 57).

Όπως κάθε χρόνο, της προβολής θα προηγηθεί η τελετή λήξης του φετινού φεστιβάλ, στην οποία θα απονεμηθούν τα βραβεία του 25ου Πανοράματος.

Δύο κριτικές επιτροπές θα επιλέξουν τις νικήτριες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος: Την πρώτη αποτελούν οι σκηνοθέτες Μενέλαος Καραμαγγιώλης και Νίκος Τριανταφυλλίδης, οι ηθοποιοί Τάκης Σπυριδάκης και Δήμητρα Χατούπη και η διευθύντρια φωτογραφίας, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, ενώ η δεύτερη αποτελείται από μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI).

Από φέτος το βραβείο που απονέμει η κριτική επιτροπή μελών της FIPRESCI θα ονομάζεται «βραβείο στη μνήμη του Θόδωρου Αγγελόπουλου», ενώ στη συνέχεια θα δοθεί και το καθιερωμένο πλέον βραβείο κοινού.

Τέλος, στην τελετή θα βραβευθούν για την προσφορά τους στον κινηματογράφο και τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού 25ου Πανοράματος που είναι ο σκηνοθέτης Διονύσης Γρηγοράτος, η ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη και η σκηνογράφος Ιουλία Σταυρίδου.

The Paperboy

Ένας δημοσιογράφος των Miami Times (Μάθιου Μακόναχι) επιστρέφει στη γενέτειρά του, μία μικρή κωμόπολη της Φλόριντα, προκειμένου να ερευνήσει την υπόθεση ενός καταδικασμένου σε θάνατο (Τζον Κιούζακ). Ο δημοσιογράφος επιστρατεύει στην έρευνα και τον αδελφό του (Ζακ Έφρον) για να διαλευκάνουν την υπόθεση, παρότι, κατά τα προφανή, ο κατάδικος είναι όντως ένοχος. Στη διάρκεια της έρευνας, συναντούν την Σάρλοτ (Νικόλ Κίντμαν), μία ελκυστική γυναίκα, η οποία παρότι δεν γνώριζε τον κατάδικο, διατηρεί μαζί του αλληλογραφία και είναι ήδη αρραβωνιασμένοι.
Η Σάρλοτ αναπτύσσει μία ιδιαίτερη σχέση με τον Τζακ, τον αδελφό του δημοσιογράφου, καθώς τον πολιορκεί σεξουαλικά σε κάθε ευκαιρία. Όσο η έρευνα συνεχίζεται, τα στοιχεία περιπλέκονται, οι τόνοι ανεβαίνουν και τα μυστικά -καθώς και οι εμμονές- των χαρακτήρων, έρχονται στην επιφάνεια.
Το The Paperboy ακροβατεί ανάμεσα στο θρίλερ και το μελόδραμα, ενώ παίζει με το ένστικτο και την σεξουαλικότητα.
Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ των Καννών το 2012, διχάζοντας το κοινό και τους κριτικούς με τις –ανά στιγμές- ακραίες προσεγγίσεις της.
Τιμή Εισιτηρίου για την Τελετή Λήξης: 6 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου