Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 13/09/2012

Γείτονες σε περιπολία / The Watch

Του Ακίβα Σέιφερ.
Με τους Μπεν Στίλερ, Βινς Βον, Τζόνα Χιλ, Ρίτσαρντ Αουγιάντε
Κωμωδία/ 2012/ ΗΠΑ



Δεν μπορώ να αντισταθώ στον Μπεν Στίλερ, ακόμα και στις πιο χλιαρές του απόπειρες όπως οι  «Γείτονες σε περιπολία». Το πρόσωπό του, με τα γεμάτα χαζοχαρούμενη απορία μάτια ανάμεσα στα πεταχτά του αφτιά, είναι αφοπλιστικό προτού καν μιλήσει και η αγάπη του για τα απροσάρμοστα «φρούτα» που υποδύεται γλυκιά. Εδώ, μετά τον φόνο ενός υπαλλήλου στο κατάστημα του οποίου είναι διευθυντής, αποφασίζει να ιδρύσει μια ομάδα παρακολούθησης της γειτονιάς για να εντοπίσει τον δολοφόνο. Μόνο που αντί για serial killer, ανακαλύπτει συνωμοσία εξωγήινων που θέλουν να αφανίσουν τη Γη. Το αναίμακτο και γλυκανάλατο χιούμορ ζεσταίνεται σταδιακά και σε κερδίζει, ίσως γιατί δεν μπορείς παρά να συμπαθήσεις τους τέσσερις δυσλειτουργικούς αλλά χαριτωμένους άντρες που πασχίζουν να βγάλουν άκρη μέσα σε αυτό το παράλογο κουβάρι. Πόσο μάλλον όταν οι υπόλοιποι τρεις είναι ο Βινς Βον, ο Τζόνα Χιλ και ο -kinder έκπληξη- Ρίτσαρντ Αουγιάντε.



Οι εργένισσες / Bachelorette

Της Λέσλι Χέντλαντ. Με τους Κίρστεν Ντανστ, Αϊλα Φίσερ, Λίζι Κάπλαν, Ρέμπελ Γουίλσον, Ανταμ Σκοτ
Κωμωδία/ 2011/ ΗΠΑ



Σε καμία περίπτωση μην μπερδευτείτε και θεωρήσετε ότι θα δείτε κάτι ισάξιο των «Φιλενάδων». Η κωμωδία της Λέσλι Χέντλαντ, που ακολουθεί τρεις πικρόχολες φίλες την παραμονή του γάμου της τέταρτης της παρέας, στάζει βιτριόλι και αντιπάθεια, χωρίς όμως ποτέ να το μετουσιώνει σε καυστικό -ή έστω αστείο- χιούμορ. Υστερία, αμηχανία, κακά vibes, έλλειψη συγχρονισμού. Μόνες αχτίδες φωτός ο -εξαιρετικός ακόμα και σε τέτοιες συνθήκες- Ανταμ Σκοτ και η Ρέμπελ Γουίλσον.


Polisse

Της Μαϊγουέν. Με τους Καρίν Βιάρ, Τζόι Σταρ, Μαρινά Φουά
Δραματική/ 2011/ Γαλλία



Για μια ταινία που έχει βασιστεί σε πραγματικές μαρτυρίες του παριζιάνικου Τμήματος Ανηλίκων, το «Polisse» δεν φαντάζει καθόλου αληθοφανές, καθώς ακολουθεί μια ομάδα αστυνομικών σε διάφορες υποθέσεις. Στημένο, ψεύτικο, γαλλικό.


Σμύρνη: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922

Της Μαρίας Ηλιού
Ντοκιμαντέρ/ 2012/ Ελλάδα



Αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στη Μικρασιατική Καταστροφή, με τη συνοδεία πραγματικά πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, που μαζί με τις αφηγήσεις μεταφέρει την ενέργεια, την ένταση και την πολύπλοκη ιστορία της Σμύρνης.



Η νύχτα του Σαν Λορέντζο / La notte di San Lorenzo - Επανέκδοση

Των αδελφών Ταβιάνι
Με τους Ομέρο Αντονούτι, Μαργκαρίτα Λοζάνο
Δραματική/ 1982/ Ιταλία



Αν και είναι το είδος του σινεμά που ενίοτε με κουράζει, ομολογώ, δεν μπορώ να αγνοήσω την καλοδουλεμένη ισορροπία μεταξύ του σκληρού ρεαλισμού και της ανθρωπιάς στην ταινία των αδελφών Ταβιάνι για τα βιώματα των κατοίκων ενός ιταλικού χωριού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες, 1982).


Paranorman, μια μεταφυσική ιστορία / Paranorman

Των Κρις Μπάτλερ, Σαμ Φελ
Με τις φωνές των Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Ανα Κέντρικ, Κέισι Αφλεκ
Κινούμενα σχέδια/ 2012/ ΗΠΑ
Ενα μικρό αγόρι καλείται να αντιμετωπίσει μεταφυσικά πλάσματα, όπως ζόμπι και φαντάσματα, για να σώσει την πόλη του από μια κατάρα.




Step up 4 Revolution

Του Σκοτ Σπιρ
Με τους Κλεοπάτρα Κόουλμαν,
Μίσα Γκάμπριελ Χάμιλτον
Δραματική/ 2012/ ΗΠΑ
Τέταρτη ταινία της μουσικοχορευτικής αλυσίδας.




protothema







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου