Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ


 Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ καλωσορίζει την νέα κινηματογραφική σεζόν με ένα συλλεκτικό τεύχος γεμάτο μοναδικά αφιερώματα, αποκλειστικές συνεντεύξεις, τις ταινίες της χρονιάς και όλα όσα θέλετε να μάθετε για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE λίγο πριν αυτό ανοίξει την αυλαία του. Το εξώφυλλο κοσμεί η γοητευτική Μαριόν Κοτιγιάρ, πρωταγωνίστρια της καινούριας ταινίας του Ζακ Οντιάρ «Σώμα με Σώμα», της οποίας η προβολή θα σημάνει και την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ. Μέσα στις σελίδες του περιοδικού αναζητήστε την αναδρομή στην καριέρα του Οντιάρ, του πιο συναρπαστικού, σύγχρονου Γάλλου σκηνοθέτη, που στο νέο του φιλμ ανακαλύπτει για μία ακόμα φορά την ελπίδα ανάμεσα σε ανθρώπινα χαλάσματα, δημιουργώντας ένα αριστοτεχνικό, σύγχρονο μελόδραμα που άφησε με δάκρυα στα μάτια το κοινό του φετινού Φεστιβάλ Καννών.

* Αποκατάσταση Τώρα! - Προκάλεσαν γιουχαΐσματα, θάφτηκαν από τους κριτικούς, μάζεψαν Χρυσά Βατόμουρα, καταβαραθρώθηκαν στα ταμεία, κατέστρεψαν καριέρες. Κάποιες από αυτές δεν άξιζαν αυτή τη μοίρα. Σε συνέχεια του αφιερώματός μας, στο προηγούμενο τεύχος, για τις πιο υπερτιμημένες ταινίες όλων των εποχών, ζητήσαμε τη βοήθεια γνωστών Ελλήνων κριτικών, προκειμένου να δώσουμε επιτέλους σε αυτά τα φιλμικά παιδιά ενός κατώτερου θεού τη θέση που τους αξίζει.

* Μίκαελ Χάνεκε - Για δεύτερη φορά νικητής του Χρυσού Φοίνικα μέσα σε τρία χρόνια, ο Μίκαελ Χάνεκε μιλά για την ταινία που δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ προκειμένου να συνεπάρει κοινό και κριτικούς στο φετινό Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε την συνέντευξή του και δείτε σε πανελλήνια πρώτη προβολή την «Αγάπη», στις 18ες ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE.

* Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ - Μια γυαλιστερή μαύρη λιμουζίνα που διασχίζει δρόμους που φλέγονται. Ενας νεαρός πολυεκατομμυριούχος στη μέρα που θα του αλλάξει για πάντα την ζωή. Μια πόλη και ένας ολόκληρος κόσμος σε χάος. Ενας σκηνοθέτης που επέλεξε στα 69 του χρόνια να εξερευνήσει το σύμπαν των λέξεων, παραδίδοντας με το «Cosmopolis» μια ακόμη αντισυμβατική ταινία. Μια από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του Φεστιβάλ. Μια συνέντευξη με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ για την τελευταία του ταινία, αλλά και για την μακρόχρονη καριέρα του στη μεγάλη οθόνη.

* Γουίτ Στίλμαν - Μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού Φεστιβάλ, ένας από τους σταθερά αγαπητούς δημιουργούς του μοντέρνου αμερικανικού σινεμά για τους συντάκτες του περιοδικού, ο Γουίτ Στίλμαν διακόπτει μια σκηνοθετική αποχή 13 ετών και επιστρέφει με καινούργια ταινία («Damsels in Distress»). Το φεστιβάλ γιορτάζει την επάνοδό του με ένα πλήρες αφιέρωμα στο έργο του, το οποίο ο σκηνοθέτης θα βρίσκεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει.

* 50 Χρόνια Τζέιμς Μποντ - Λίγο πριν την έξοδο του «Skyfall» στις αίθουσες και με την ευκαιρία του εορτασμού πενήντα χρόνων από την πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Τζέιμς Μποντ στην οθόνη, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ ανέλαβε μια επικίνδυνη αποστολή: να ξαναδεί όλες τις ταινίες της μακρόβιας κατασκοπικής σειράς (23 τον αριθμό), να τις κρίνει και να γράψει αναλυτικά γι' αυτές. Μετά από μπόλικα βότκα μαρτίνι η αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία και τα αποτελέσματα ακολουθούν.

* Στον Δρόμο - Ο Τζακ Κέρουακ εξέδιδε το 1957 τη βίβλο της μπιτ γενιάς, το βιβλίο «Στον Δρόμο», και γινόταν ο ήρωας μιας εποχής - που όμως δεν ευτύχησε ποτέ να δει το έργο του στο σινεμά, όπως διακαώς επιθυμούσε. Μισό αιώνα μετά, ο Βάλτερ Σάλες αναλαμβάνει να αποκαταστήσει την ιστορική αδικία, διασκευάζοντας για τη μεγάλη οθόνη το κλασικό, πλέον, μυθιστόρημα. Διαβάστε τα πάντα για τον συγγραφέα, το βιβλίο και την ταινία σε αυτό το χορταστικό αφιέρωμα.

Τέλος, το νέο τεύχος συνοδεύεται από «Το Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων « («Picnic at Hanging Rock», 1975) και «Το Τελευταίο Κύμα» («The Last Wave, 1977), δύο από τις πιο θαρραλέες και ιδιοφυείς δημιουργίες του Πίτερ Γουίαρ που συνέβαλαν στον ορισμό της ταυτότητας του Αυστραλιανού Νέου Κύματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου