Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ακάθεκτοι οι «Αθικτοι» -Χιλιάδες οι θεατές που σχημάτισαν ουρές για την γαλλική ταινία

Χιλιάδες θεατές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σχημάτισαν ουρές το περασμένο Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσουν τη γαλλική ταινία «Οι άθικτοι» («L'intouchables») των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς.

Για την ακρίβεια, ο αριθμός των 16.718 εισιτηρίων που έχει «κόψει» η ταινία μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες προβολής (άνοιξε την περασμένη Πέμπτη 29 Μαρτίου) ξεπέρασε κάθε προσδοκία για την ελληνική αγορά.

Το φιλμ άνοιξε σε 13 αίθουσες. Στις 11 της Αθήνας έκοψε 14.362 εισιτήρια, στις δύο της Θεσσαλονίκης 2.356 εισιτήρια. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι μετά την καταπληκτική εισπρακτική επιτυχία της ταινίας στην Ευρώπη, με 30 εκατομμύρια εισιτήρια μέχρι στιγμής, οι «Αθικτοι» κατακτούν και το ελληνικό κοινό, το οποίο γοητεύτηκε από τη γνήσια ιστορία φιλίας που πραγματεύεται: μεταξύ του πλούσιου εκατομμυριούχου τετραπληγικού Φιλίπ (Φρανσουά Κλιζέ) και του γεμάτου αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή μετανάστη Ντρις (Ομάρ Σι), ο οποίος παρ' ότι προέρχεται από τις φτωχές συνοικίες του Παρισιού γίνεται το δεξί χέρι του πρώτου. Θυμίζουμε ότι το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο και τον βοηθό του Αμπντέλ.

Σύμφωνα με τους έλληνες αιθουσάρχες, το γέλιο, η συγκίνηση, η ανθρωπιά, οι έξυπνοι διάλογοι, το χαμόγελο και οι ανατροπές είναι μερικά από τα στοιχεία που επισημαίνουν οι θεατές όταν βγαίνουν από την αίθουσα. Πολλοί μάλιστα δήλωσαν ότι θέλουν να ξαναδούν σύντομα την ταινία που αποδεικνύεται η επιτυχία της εποχής!

Δείτε κριτική των «Αθίκτων»

1 σχόλιο:

  1. Tin eida to savvato sta village....apithani tainia..epitelous kati diaforetiko!ennoetai oti me ti prwti eukairia tha ksanapaw na tin dw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή