Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Στον ιταλικό «Καίσαρα» η Χρυσή Άρκτος

Η ταινία «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει», των ιταλών αδερφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, απέσπασε την Χρυσή Άρκτο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. Παράλληλα, ο γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτσολ απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη για την ταινία «Μπάρμπαρα».

Συνολικά, 18 ταινίες ήταν υποψήφιες για διάφορες διακρίσεις στην 62η Μπερλινάλε, η οποία αποτελεί το πρώτο κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ του έτους.

Ο ούγγρος σκηνοθέτης Μπένεντεκ Φλίγκαουφ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής - Ασημένια Άρκτος - για την ταινία του «Just The Wind». Το βραβείο αυτό θεωρείται το δεύτερο καλύτερο μετά τη Χρυσή Άρκτο για την καλύτερη ταινία.

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού έλαβε η Ρέιτσελ Μουάνζα για την ερμηνεία της ως παιδί-στρατιώτης στην ταινία «Μάγισσα του πολέμου».

Η ταινία «A Royal Affair», που βασίζεται στο βασιλικό σκάνδαλο του 18ου αιώνα στη Δανία, απέσπασε δύο βραβεία: του καλύτερου ηθοποιού για τον Μικέλ Φόλσγκααρντ και του καλύτερου σεναρίου για τους σεναριογράφους Νικολάι Άρσελ και Ράσμους Χέιστερμπεργκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου