Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ταινία "Λίνκολν" του Σπίλμπεργκ, υποψήφια για 7 Χρυσές Σφαίρες


Η ταινία για τη ζωή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ (Αβραάμ) "Λίνκολν" του Στίβεν Σπίλμπεργκ συγκέντρωσε σήμερα τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 7, για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, οι οποίες θεωρούνται προάγγελοι των βραβείων Όσκαρ, ενώ ακολουθούν οι ταινίες "Αργώ" του Μπεν Άφλεκ και η "Django Unchained" του Κουέντιν Ταραντίνο, με 5 υποψηφιότητες η καθεμία.
 
Η ταινία "Οι Άθλιοι", η "Happiness Therapy" και η ταινία "Zero Dark Thirty", της Κάθριν Μπίγκελοου, της σκηνοθέτη η οποία είχε τιμηθεί με Όσκαρ το 2010, βρίσκονται στην τρίτη θέση με 4 υποψηφιότητες η καθεμία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της τελετής απονομής των βραβείων αυτών.
 
Η Γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία τιμήθηκε με Όσκαρ το 2008, είναι υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού για το ρόλο της στην ταινία "Σώμα με σώμα" του Ζακ Οντιάρ.
 
Η ταινία αυτή βρίσκεται μεταξύ αυτών που προτάθηκαν για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας μαζί με την επίσης γαλλική ταινία "Άθικτοι", των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, και την "Αγάπη" του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίκαελ Χάνεκε.
 
Υποψήφιες για την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας είναι οι: "Αργώ", "Django Unchained", "Η Ζωή του Πι" του Άνγκ Λι και "Zero Dark Thirty".
 
Οι Χρυσές Σφαίρες θα απονεμηθούν την 13η Ιανουαρίου σε τελετή στο Μπέβερλι Χιλς, ενώ τα Όσκαρ θα δοθούν την 24η Φεβρουαρίου σε τελετή στο Χόλιγουντ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου