Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστρέφει η Δυναστεία, αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη

Η θρυλική σαπουνόπερα της δεκαετίας του ΄80 «Δυναστεία» επιστρέφει, αυτή την φορά στη μεγάλη οθόνη. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν έως το τέλος του 2012. Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές και κυρίως ποια θα ενσαρκώσει την (κακιά) «Αλέξις Μορέλ - Κάρριγνκτον - Κόλμπυ - Ντέξτερ - Ρόουαν» στα νιάτα της.

Η επιλογή των δημιουργών της Δυναστείας του Richard και Esther Shapiro, ήταν να ενώσουν ξανά τις οικογένειες Καρριγκτον και Κόλμπυ - μετά από 20 σχεδόν χρόνια.

Ωστόσο σκέφτηκαν ότι αντί για ένα reunion, πολύ περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε για τους θεατές ένα ταξίδι στο παρελθόν.  Έχουν στα σκαριά λοιπόν  μια ταινία που θα εστιάζει στο πώς ο, νέος σε ηλικία, Μπλεικ Κάρρινγκτον έγινε πλούσιος.

Ταυτόχρονα θα μάθουμε πώς γνωρίστηκαν, πώς ερωτεύτηκαν και κυρίως πώς πορεύτηκαν μαζί - και απέκτησαν 4 παιδιά (την Φάλλον, τον Στηβ, τον Ανταμ και την Αμάντα) - ο Μπλέικ και η Αλέξις.

«Η ιστορία θα διαδραματίζεται  από το 1961 και μετά. Και θα απαντάει σε όλα τα ερωτήματα που τυχόν έχουν οι φίλοι της σειράς» λένε οι δημιουργοί. «Θα έχει πάθος, ένταση, περιπέτεια, συγκίνηση, χιούμορ». 

Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές. «Ο Μπλέικ Κάρρινγκτον θα είναι ξανθός και με μπλε μάτια. Θα παρακολουθήσουμε τη ζωή του απο τα 17  του  έως τα 30 - 32 του χρόνια. Ηθοποιοί που προτείνονται είναι οι Chace Crawford, Chad Michael Murray, Ryan Gosling και Channing Tatum.

Όσο για την γυναίκα του, την Αλέξις, η ηλικία της θα πρέπει να είναι μεταξύ 17 και 28 ετών. Θα ήταν καλύτερο να είχε την αγγλική προφορά. Σίγουρα πάντως η ηθοποιός που θα επιλεγεί θα πρέπει να έχει την έγκριση της... Τζόαν Κολινς. Κάποιες από τις ηθοποιούς που πληρούν τα προσόντα θεωρούνται, από τον κουτσομπολίστικο τύπο, οι Leighton Meester, Mila Kunis, Anne Hathaway, Rachel Bilson.

Η Κρυστλ, η δεύτερη σύζυγος του Μπλέηκ, την οποία ερμήνευε η Λίντα Εβανς στην τηλεοπτική σειρά - μάλλον δεν θα κάνει εμφάνιση στην ταινία. Το ίδιο θα συμβεί και για το υπόλοιπο κάστ της σειράς.

«Θα αποσπούσε την προσοχή τυχόν παρουσία της Τζοαν Κολινς ή της Λίντα Εβανς κλπ. Άλλωστε σχεδιάζουμε να κάνουμε και άλλες ταινίες και θα υπάρξει η ευκαιρία για κάτι τέτοιο. Θα λύσουμε όλες τις απορίες, όλα τα κενά που υπάρχουν στην ιστορία. Και στο τέλος θα επανέλθουμε στο σήμερα».

Η Δυναστεία προβλήθηκε στο ABC από τις 12 Ιανουαρίου του 1981 ως τις 11 Μαΐου του 1989. Ακολούθησαν το 1992  4 επεισόδια μιας μίνι σειράς που ονομαζόταν Δυναστεία - Reunion.

Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ 2 (σημερινή ΝΕΤ) και το Mega Channel ενώ δύο κύκλοι είχαν κυκλοφορήσει και σε βιντεοκασέτες. Επαναλήψεις προβλήθηκαν και απο το Μακεδονία TV. 

Η Δυναστεία ήταν η απάντηση του ABC στη σειρά «Ντάλας» του CBS - και η «απάντηση» της δικής μας  ΕΡΤ 2 στην ΕΡΤ 1 - τότε τα κανάλια της κρατικής τηλεόρασης λειτουργούσαν ανταγωνιστικά το ένα με το άλλο.

Η επιτυχία της Δυναστείας έκανε το ABC να ζητήσει από τους δημιουργούς και παραγωγούς να δημιουργήσουν μία δεύτερη παρόμοια σειρά (spin-off), αλλά περισσότερο εντυπωσιακή σε όλα της: σκηνικά, κοστούμια, μουσική, σενάρια και βεβαίως σε πρωταγωνιστές.

Οι ηθοποιοί Charlton Heston, Barbara Stanwyck και Stephanie Beacham μεταξύ άλλων υπογράφουν συμβόλαια συνεργασίας με τη σειρά αυτή που θα ονομαστεί THE COLBYS και θα διαδραματίζεται στην Καλιφόρνια.  Η σειρά επίσης προβλήθηκε και στην Ελλάδα - στην ΕΡΤ 2.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου