Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δύο ταινίες του Πίτερ Γουίαρ στο νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ

Ο Αυστραλός σκηνοθέτης Πίτερ Γουίαρ («The Truman Show», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών») πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα δωρίσει στους αναγνώστες του δύο αριστουργηματικές ταινίες του μεγάλου δημιουργού: το «Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων» (1975) και το «Τελευταίο Κύμα» (1977).

 Το «Μυστικό του Βράχου των Κρεμασμένων» είναι ίσως παραγνωρισμένη ταινία αλλά είναι αυτή που τον εκτόξευσε από έναν απλά υποσχόμενο σε έναν πραγματικά σπουδαίο σκηνοθέτη, που έφτιαξε μία ονειρική, ιμπρεσιονιστική και αδιαπέραστα αινιγματική ταινία για την αληθινή ιστορία της εξαφάνισης τριών κοριτσιών και μιας δασκάλας κάτω από περίεργες συνθήκες κατά τη διάρκεια σχολικού ταξιδιού το 1900. Είναι ταυτόχρονα ταινία μυστηρίου και τρόμου, αλλά και μια ωδή στην απώλεια της αθωότητας, και αυτή που αποκάλυψε την πρωτοποριακή σκηνοθετική του ματιά και το αστείρευτο ταλέντο του, και του έκλεισε εισιτήριο για την παγκόσμια σκηνή.
 
«Τι θα γινόταν όταν κάποιος με πολύ πραγματιστική προσέγγιση στη ζωή βίωνε ένα προαίσθημα;»: αυτή ήταν η κεντρική ιδέα για το «Τελευταίο Κύμα», σύμφωνα με τον Πίτερ Γουίαρ, που και πάλι κινείται με άνεση ανάμεσα στα κινηματογραφικά είδη για να ανατρέψει τις προσδοκίες. Αυτό που ξεκινά ως ένα δικαστικό θρίλερ μυστηρίου εξελίσσεται σε μια ιστορία για τη σύγκρουση ανάμεσα στον μοντέρνο, λογικό κόσμο και τα πιο βαθιά, υπερφυσικά μυστήρια των πεποιθήσεων που έχουν αναπτύξει οι άνθρωποι. Ένας φόνος και η ακόλουθη δικαστική υπόθεση, καθώς και ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα, αναστατώνουν έναν δικηγόρο που βλέπει την επαφή του με τη λογική πραγματικότητα να χάνεται.

Το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ θα κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου με πλήρες αφιέρωμα στο επερχόμενο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ COSMOTE, όπως και πολλές άλλες κινηματογραφικές εκπλήξεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου