Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Κινηματογραφικά «διαμάντια» στο φετινό Ταινιόραμα

Κλασικά αριστουργήματα, καλτ ταινίες, σπουδαίες σινεφίλ επιλογές. Το Ταινιόραμα της Αθήνας επιστρέφει από την Πέμπτη 17 Μαΐου για να γεμίσει τις βραδιές μας με πολύ, καλό και φτηνό σινεμά. Έως τις 27 Ιουνίου ο κινηματογράφος Άστυ θα προβάλλει 126 ταινίες σε 42 ενότητες.

Κάθε μέρα θα προβάλλονται ταινίες με βάση μια κοινή θεματική.

Την αρχή κάνει η βραδιά Τζον Κασσαβέτης την Πέμπτη 17 Μαΐου, με τρεις ταινίες του σημαντικού σκηνοθέτη: Πρόσωπα, Νύχτα Πρεμιέρας και Μια γυναίκα εξομολογείται.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου σειρά έχει η ενότητα Θέατρο και Σινεμά με τις Καμπάνες του Μεσονυχτίου (Falstaff) του Ορσον Γουέλς, το Λεωφορείο ο Πόθος του Ελία Καζάν και τον Ιούλιο Καίσαρα του Ντέιβιντ Μπράντλεϊ.

Μία μέρα μετά, το Σάββατο 19 Μαΐου η ενότητα έχει τίτλο «Στίγματα Πολέμου», ενώ την Κυριακή 20 Μαΐου θα προβληθούν τρεις ταινίες Ιταλικής Σάτιρας.

Για περισσότερο από έναν μήνα, οι σινεφίλ θα μπορούν να παρακολουθήσουν βραδιές κινηματογράφου με τίτλους όπως: «Σουρεαλιστικά Όνειρα», «Η Απελπισία της Φτώχειας», «Ραντεβού με τον Τρόμο», «Βραδιά Ζαν Λυκ Γκοντάρ», «Τα Βαλκάνια είναι Εδώ», «Ακραία Ερωτικά Πάθη», βραδιά ελληνικού cult σινεμά κ.ά.

Ορισμένες από τις ταινίες δεν έχουν προβληθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Παράδειγμα η ταινία Κάτω απ' τον αστερισμό του σκορπιού των αδελφών Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Τα σημάδια του Δράκουλα με τον Κρίστοφερ Λι, η ταινία του Γκόρντον Χέσλερ Εγκλήματα της οδού Μοργκ, οι Ανατριχίλες του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ κ.ά.

Το εισιτήριο θα κοστίζει 6 ευρώ την ημέρα (και για τις τρεις ταινίες), ενώ υπάρχουν και κάρτες διαρκείας των 30 ευρώ.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου