Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Με επικρίσεις ξεκίνησε η προβολή της ταινίας «Σιδηρά Κυρία» στη Βρετανία


Έντονες επικρίσεις και αρνητικά σχόλια διατυπώνουν για την κινηματογραφική παραγωγή «Η Σιδηρά Κυρία», πρώην συνεργάτες και υπουργοί της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας στην Αγγλία έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, παρουσία εξακοσίων προσκεκλημένων, μεταξύ αυτών και οι ηθοποιοί Μέριλ Στριπ και Τζιμ Μπρόντμπεντ, οι οποίοι υποδύονται τους ρόλους της Μάργκαρετ και του Ντένις Θάτσερ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε κυβερνήσεις της Θάτσερ, Ντάγκλας Χέρντ, ο οποίος βρισκόταν μεταξύ των προσκεκλημένων, χαρακτήρισε, μιλώντας στην εφημερίδα του Λονδίνου Evening Standard, την ταινία «μακάβρια» και είπε ότι «παρουσιάζει τη Μάργκαρετ Θάτσερ ως ξεμωραμένη γυναίκα».

«Η ταινία», είπε ο Ντάγκλας Χερντ «-αν και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εξαιρετική απόδοση της Μέριλ Στριπ-, έχει μία μακάβρια ποιότητα. Οι σκηνές παρουσιάζουν μία γυναίκα που δεν είναι στα καλά της».

Ο Νόρμαν Τέμπιτ ένας από τους πλέον έμπιστους υπουργούς της Μάργκαρετ Θάτσερ, δήλωσε ότι δεν ήταν υστερική και υπερβολικά συναισθηματική, όπως την παρουσιάζει η κινηματογραφική ταινία.

Ο λόρδος Μπελ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την «εικόνα» της Μάργκαρετ Θάτσερ στον δρόμο της προς την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι δεν είδε την κινηματογραφική ταινία, ούτε προτίθεται να την δει.

Η ίδια η Μάργκαρετ Θάτσερ, 86 ετών σήμερα, έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την ταινία.

Η λαίδη Θάτσερ 86 ετών σήμερα, και με σοβαρά προβλήματα υγείας, ζει σε ένα διαμέρισμα στην ακριβή περιοχή του Λονδίνου Μπελγκρέβια, και την φροντίζει μία οικιακή βοηθός.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου