Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα «KOSTROMA» για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εθνική Ακαδημία Μπαλέτου της Ρωσίας

Με 50 χορευτές επί σκηνής, πάνω από 300 μοναδικά κοστούμια ραμμένα και κεντημένα στο χέρι ειδικά για την παράσταση και στολίδια ασημιού και χρυσού συνολικής αξίας πάνω από 1 εκ. δολλάρια, το «Kostroma» που θεωρείται μια από τις πιο ακριβές χορευτικές παραγωγές της Ρωσίας.

Παρότι οι ρίζες και η έδρα του Μπαλέτου είναι η πόλη Κοστρόμα, η φήμη του έχει απλωθεί σε όλο τον κόσμο γιατί μέσα από ένα μείγμα παραδοσιακών, λαϊκών και κλασικών χορών και εντυπωσιακών σκετς, το σόου παρουσιάζει όλη την ιστορία της Ρωσίας, από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της μέχρι σήμερα και περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία που μπορεί να σκεφθεί κανείς σχετικά με τη ρωσική κουλτούρα.

Το πρώτο επαγγελματικό θέατρο χορού "Κοστρόμα" ιδρύθηκε το 1991 στην πόλη Κοστρόμα, όπου έζησε ο Μιχαήλ Ρομανόφ, ο πρώτος τσάρος της δυναστείας των Ρομανόφ. Οι ιδρυτές του μπαλέτου, Γιούρι και Έλενα Τσαρένκο, κατάφεραν να μεταφέρουν και να συνδυάσουν την τεχνολογία του 21ου αιώνα με αρχαίες λαϊκές παραδόσεις και έθιμα, που είναι η πηγή της έμπνευσής τους, καθώς πιστεύουν ότι το έθνος που ξεχνάει την καταγωγή του είναι καταδικασμένο σε πνευματικό θάνατο.

Τα περισσότερα από τα μέλη του Μπαλέτου «Κοστρόμα» προέρχονται από διάφορα μέρη της Ρωσίας και είναι επιλεγμένα με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Θέατρο Badminton, Σάββατο 12, Κυριακή 13 Νοεμβρίου
Οι τιμές των εισιτηρίων αρχίζουν από 20€ (παιδικά ΑΠΟ 10€)
Θέατρο Badminton, τηλ.:210 88 40 600


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου