Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Immortals (2011)


Το αρχαιοελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο που ετοιμάζεται για την ερχόμενη σεζόν είναι ενδιαφέρον. Οι «Αθάνατοι» βασίζονται, πολύ χαλαρά, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα με αυτές τις ταινίες, στην ιστορία του Θησέα και της Φαίδρας.

Εδώ ο Θησέας συνεργάζεται με τους θεούς του Ολύμπου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επίθεση των Τιτάνων. Μην προσπαθήσει κανείς να βρει αντιστοιχία στα ονόματα των χαρακτήρων με τους ήρωες της μυθολογίας. Δεν πρόκειται να βρει άκρη. Στην ταινία η Φαίδρα είναι μια ιέρεια και ο Τιτάνας Υπερίων γίνεται βασιλιάς. Τουλάχιστον ο Δίας και η Αθηνά παραμένουν πατέρας και κόρη.

Στο καστ βρίσκουμε τον Μίκι Ρουρκ (ως βασιλιά Υπερίωνα), τον Τζον Χαρτ στον ρόλο του Δία, τον Χένρι Καβίλ (από τη σειρά «The Tudors») ως Θησέα, τη Φρίντα Πίντο (του «Slumdog millionaire») ως Φαίδρα και τον Στίβεν Ντορφ στον ρόλο ενός ληστή, του Σταύρου. Οσο άλλα αντ' άλλων κι αν είναι το σενάριο που έχουν γράψει οι Ελληνοαμερικανοί αδελφοί Τσάρλι και Βλας Παρλαπανίδη, η ταινία θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα οπτικά.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ταρσέμ Σινγκ, γνωστός από δεκάδες βιντεοκλίπ και κυρίως το «Losing my religion» των REM, αλλά και από το εικαστικά ευρηματικό «Κελί» με την Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο ίδιος, χωρίς ίχνος μετριοπάθειας, δήλωσε ότι το εικαστικό ύφος των «Αθάνατων» συνοψίζεται στη φράση «Το «Oldboy» συναντά τον Καραβάτζιο». Οσο εξωφρενική κι αν είναι αυτή η φράση, η αλήθεια είναι ότι ο Ταρσέμ Σινγκ είναι εξαιρετικά ικανός στη δημιουργία εντυπωσιακών εικόνων. Αρκεί αυτήν τη φορά να έχουν και ανάλογο περιεχόμενο.

kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου