Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Mε Αλεξάντερ Πέιν σηκώνει αυλαία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν (Πλαγίως, Σχετικά με τον Σμιντ), του οποίου η ταινία Οι Απόγονοι -με τον Τζορτζ Κλούνεϊ- θα σηκώσει την αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον. Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει με την ταινία Μάθρα Μάρσι Μέι Μάρλιν του Σον Ντέρκιν που έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς.

Ο Αλεξάντερ Πέιν, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ.Χέμινγκς, ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία για να σκιαγραφήσει με γενναιόδωρη ευαισθησία μια οικογενειακή κρίση που αποζητά κάθαρση.

Κεντρική φιγούρα της ιστορίας, ένας πατέρας– τον υποδύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ – ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας.

Ανθρώπινοι χαρακτήρες, συναισθηματική δύναμη συνθέτουν την ταινία που έχει αποσπάσει θετικές κριτικές στο εξωτερικό.

Η αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέφτει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στο Ολύμπιον με την ταινία Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο το οποίο έχει ήδη προκαλέσει αίσθηση και έχει τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

Ηρωίδα, μια γυναίκα –την ερμηνεύει η Ελίζαμπεθ Όλσεν-, η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή, έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση.

Ωστόσο, το παρελθόν και το παρόν της συγχέονται επικίνδυνα και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την παραίσθηση, βουλιάζοντάς τη σταδιακά στην παράνοια.

Ο δημιουργός χτίζει μέσα από θολά φλασμπάκ και διαρκώς εναλλασσόμενα παιχνίδια ταυτότητας, ένα ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ που θέτει πολλαπλά ερωτηματικά, οι απαντήσεις των οποίων βρίσκονται, αν όχι στο μυαλό της Μάρθα/Μάρσι Μέι/Μαρλίν, ίσως σε αυτό του θεατή.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου