Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Mουσικά βραβεία Q 2011

Η τελετή απονομής των «Q Awards» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου στο Grosvenor Hotel του Λονδίνου και πολλοί ήταν οι λαμπεροί σταρ της μουσικής σκηνής που έδωσαν το παρών.

Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για τα μουσικά βραβεία που απονέμει κάθε χρόνο το μουσικό περιοδικό Q. Η εν λόγω απονομή πραγματοποιείται από το 1990 και αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους και ιδιαίτερα δημοφιλείς θεσμούς της μουσικής στη Βρετανία.

Οι νικητές προκύπτουν μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού, ενώ φέτος απονεμήθηκε για πρώτη φορά το βραβείο του «Καλύτερου συγκροτήματος της τελευταίας 25ετίας» στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης αντίστοιχων χρόνων κυκλοφορίας του περιοδικού.

Το βραβείο αυτό απέσπασαν δικαίως οι U2, οι οποίοι αποτελούν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο βρετανικό συγκρότημα των τελευταίων 25 χρόνων, αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών.

«Τα βραβεία αυτά είναι πολύ σημαντικά για όποιον θέλει να προωθήσει τη μουσική και την καριέρα του», ανέφερε ο Μπόνο, κατά την άφιξή του στην στην τελετή απονομής.

Από τους μεγάλους νικητές της βραδιάς ήταν η Αντέλ, η οποία αναδείχθηκε «Γυναίκα καλλιτέχνιδα της χρονιάς», ενώ παράλληλα απέσπασε και το βραβείο «Καλύτερου τραγουδιού» για το «Rolling In The Deep».

Η ίδια όμως δεν παρευρέθηκε στη τελετή λόγω των προβλημάτων υγείας που την ταλαιπωρούν τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο έστειλε το μήνυμά της μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter: «Θα ήθελα τόσο πολύ να ήμουν εκεί, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ. Πόσο θλιβερό».

Επιπλέον, ο Νόελ Γκάλαχερ αναδείχθηκε σε «Είδωλο» (Icon), ο Τίνι Τεμπά σε «Καλύτερο άνδρα καλλιτέχνη», ενώ η Τζέσι Τζέι με το «Do It Like A Dude» απέσπασε το βραβείο «Καλύτερου βίντεο κλιπ».

Από τους κερδισμένους της βραδιάς ήταν επίσης, οι Coldplay που αναδείχθηκαν «Καλύτερο συγκρότημα του κόσμου σήμερα», ο Γκάρι Μπάρλοου που απέσπασε τον τίτλο του «Κλασικού στιχουργού», ο Μπον Άιβερ που με το «Bon Iver» κέρδισε στην κατηγορία «Καλύτερο άλμπουμ», ενώ η νεοαφιχθείσα Λάνα Ντελ Ρέι ονομάστηκε «The next big thing» (Το επόμενο μεγάλο ταλέντο).

Την λίστα των φετινών νικητών συμπληρώνουν ο Έντ Σέραν ως «Breakthrough Artist» (Σημαντική ανακάλυψη), οι Wu Lyf κέρδισαν τον τίτλο «Καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγκροτήματος» και η Μπίφι Κλίρο που βραβεύθηκε για την «Καλύτερη ζωντανή εμφάνιση».

Τέλος, το περιοδικό Q τίμησε την Σιάξι Σου με ειδικό τίτλο για την συνολική της προσφορά στη μουσική, ενώ οι Queen εισήχθησαν στο «Q Hall of Fame».

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου