Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα συν μία ταινίες για το φθινόπωρο του 2011

Ο Σεπτέμβρης έφτασε, τα θερινά σινεμά έχουν μπροστά τους λίγες εβδομάδες λειτουργίας ακόμα, μέχρι οι χειμερινές αίθουσες να πάρουν τη θέση τους και να φιλοξενήσουν τα κινηματογραφικά όνειρα χιλιάδων κινηματογραφόφιλων. Παρακάτω ακολουθούν δέκα συν μία ταινίες για τους επόμενους δύο μήνες που έρχονται.

1. The first avenger: Captain America (1 Σεπτεμβρίου)

Ακόμα ένας από τους ήρωες της Marvel έρχεται στη μεγάλη οθόνη (μετά τον Θορ και τον Iron Man). Πρόκειται για τον πολυαγαπημένο σούπερ ήρωα Κάπτεν Αμέρικα. Το 1941 ένας ασθενικός στρατιώτης, ο Στιβ Ρότζερς, έπειτα από απανωτές απορρίψεις από τον Αμερικανικό Στρατό, δέχεται να συμμετάσχει εθελοντικά σε ένα πιλοτικό, πειραματικό σχέδιο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που στόχο έχει να δημιουργηθεί ένας Υπερ-Στρατιώτης. Όταν Ναζί κάνουν την εμφάνισή τους και απειλούν την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων, ο Ρότζερς καλείται να αναλάβει το ρόλο του Κάπτεν Αμέρικα, του Πρώτου Εκδικητή και να σώσει (τι άλλο;) τον κόσμο. Συνεργάτες του στον αγώνα ενάντια στη σατανική οργάνωση HYDRA, της οποίας ηγείται ο Red Skull, είναι ο παιδικός του φίλος Μπάκι Μπαρνς, η Πέγκι Κάρτερ και ο Συνταγματάρχης Τσέστερ Φίλιπς.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας αναλαμβάνει ο Τζο Τζόνστον (Jumanji, Jurassic Park III, October Sky) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Κρις Έβανς (Fantastic Four).

2. Στρουμφάκια (8 Σεπτεμβρίου)

Η Στρουμφίτα, ο Μπαρμπαστρουμφ, ο Χαχανούλης, ο Δρακουμέλ των παιδικών μας χρόνων έρχονται στη μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε τρεις διαστάσεις. Η ταινία συνδυάζει CGI animation και live action και η σκηνοθεσία είναι του Ράτζα Γκόσνελ. Στο ρόλο του Δρακουμέλ ο Χανκ Αζάρια, ενώ φωνή στη Στρουμφίτα αναλαμβάνει να δώσει η ποπ σταρ Κέιτι Πέρι. Όσο για την υπόθεση; Τα στρουμφάκια φεύγουν από το μαγικό τους δάσος και μέσα από ένα μυστικό πέρασμα καταλήγουν στη σύγχρονη Νέα Υόρκη.

3. Melancholia (8 Σεπτεμβρίου)

Ο σκηνοθέτης της προσελκύει τα βλέμματα όπου κι αν βρεθεί. Η ταινία για την οποία μιλούσε όλο το Φεστιβάλ Καννών (εξαιτίας του Λαρς Φον Τρίερ) χάρισε στην πρωταγωνίστρια Κίρστεν Ντανστ βραβείο ερμηνείας και έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

Δύο αδελφές βρίσκουν τη σχέση τους να περνάει κρίση, καθώς ένας κοντινός πλανήτης απειλεί να συγκρουστεί με την Γη. Η ζωή τους αποσυντίθενται, την ώρα που το σύμπαν αποκαλύπτεται θεαματικά όταν πλησιάζει το τέλος του κόσμου.

Με τους: Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Κίρστεν Ντανστ, Κίφερ Σάδερλαντ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

4. Μια Ημέρα (8 Σεπτεμβρίου)

Η σκηνοθέτιδα Λόνε Σέρφιγκ (Μια Κάποια Εκπαίδευση) μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το ομώνυμο bestseller μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Νίκολς. Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή δύο ανθρώπων (της Έμα και του Ντέξτερ) σε μία περίοδο 20 ετών, μέσα από μία συγκεκριμένη ημερομηνία (της επέτειο της γνωριμίας τους). Στους δύο βασικούς ρόλους ο Τζιμ Στέρτζες και η Αν Χάθαγουεϊ.

5. Crazy, Stupid, Love (15 Σεπτεμβρίου)

Λίγο μετά τα 40 του, ο καθώς πρέπει Καλ Γουίβερ (Στιβ Καρέλ) ζει το όνειρο… έχει μια καλή δουλειά, ένα ωραίο σπίτι, καταπληκτικά παιδιά και είναι παντρεμένος με την παιδική του αγάπη. Όταν όμως μαθαίνει ότι η σύζυγός του, Έμιλι (Τζούλιαν Μουρ), όχι μόνο τον απάτησε αλλά θέλει και διαζύγιο, η «τέλεια» ζωή του καταρρέει. Ως χωρισμένος, ο Καλ περνάει τα βράδια του στο τοπικό μπαρ όπου θα γνωρίσει τον 30άρη γόη, Τζέικομπ Πάλμερ (Ράιαν Γκόσλινγκ). Ο καινούργιος του φίλος αποφασίζει να τον καθοδηγήσει, ώστε να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τη γυναίκα του και να αρχίσει να ξαναζεί τη ζωή του.

Ένα all-star Χολιγουντιανό καστ πρωταγωνιστεί στην ταινία των Γκλεν Φικάρα και Τζων Ρεκουά. Εκτός από τους Στιβ Καρέλ και Ράιαν Γκόσλινγκ στην ταινία εμφανίζονται οι: Τζούλιαν Μουρ, Έμμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι και Κέβιν Μπέικον.

6. Cowboys & Aliens (15 Σεπτεμβρίου)


Γουέστερν και επιστημονική φαντασία επιχειρεί να συνδυάσει το Cowboys & Aliens σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό (των ταινιών Iron Man) με πρωταγωνιστές τους Χάρισον Φορντ και Ντάνιελ Κρεγκ.

Το έτος είναι 1875. Ο τόπος το Νέο Μεξικό. Ένας ξένος με απώλεια μνήμης βρίσκεται ξαφνικά στη σκληρή, έρημη πόλη της Άφεσης. Το μόνο στοιχείο αναφορικά με το παρελθόν του είναι ένα μυστηριώδες περικάρπιο που φορά. Οι κάτοικοι ζουν μέσα στον φόβο και κανείς δεν τολμά να κάνει οτιδήποτε εάν δεν το διατάξει ο Συνταγματάρχης Ντόλαρχαϊντ. Αλλά η απομονωμένη αυτή πόλη πρόκειται να αντιμετωπίσει μια ασύλληπτη απειλή καθώς, δέχεται την επίθεση εισβολέων από τον ουρανό, με αγνώστου προέλευσης τέρατα να απειλούν τους κατοίκους και όλα όσα μια ζωή γνωρίζουν οι κάτοικοι. Ο ξένος που απέρριψαν θα γίνει έτσι η μόνη ελπίδα σωτηρίας τους.

Η ταινία βασίζεται σε κόμικ του Σκοτ Μίτσελ Ρόζενμπεργκ.

7. Μεσάνυχτα στο Παρίσι (6 Οκτωβρίου)

Ένα ερωτικό γράμμα στο... Παρίσι έφτιαξε ο Γούντι Άλεν, ο οποίος στην ταινία του Μεσάνυχτα στο Παρίσι δεν διστάζει να εξερευνήσει τη γαλλική πρωτεύουσα, προσδίδοντάς της κινηματογραφικές -και άλλες- μαγικές διαστάσεις.

Γυρισμένη στο Παρίσι στη διάρκεια της περυσινής χρονιάς, η ταινία είχε ρόλο -έστω και μικρό- και για την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

Το Μεσάνυχτα στο Παρίσι είναι μια τυπική γουντιαλενική ταινία που αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού (Όουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Άνταμς), οι οποίοι ταξιδεύουν μέχρι το Παρίσι για ένα ρομαντικό διάλειμμα από την καθημερινότητα. Εκείνος (ένας ολίγον τι νευρωτικός ήρωας, στα πρότυπα των περισσότερων ταινιών του Γούντι Άλεν) αρχίζει να εξερευνά την πόλη τη νύχτα και ανακαλύπτει το άλλο πρόσωπο του Παρισιού, συναντώντας ξεχωριστές προσωπικότητες.

8. Ides of March (13 Οκτωβρίου)

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία που βασίζεται σε θεατρικό έργο του Μπο Γουίλιμον. Αναλαμβάνει το ρόλο του κυβερνήτη των Δημοκρατικών Μάικ Μόρις, ο οποίος αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ, όταν τον πείθουν διάφοροι σύμβουλοί του. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν ερμηνεύει τον Πολ, έναν «βετεράνο» για προεκλογικές καμπάνιες, τη θέση του οποίου αναλαμβάνει σταδιακά ο βοηθός του Στήβεν (άλλος ένας ρόλος για τον Ράιαν Γκόσλινγκ). Ωστόσο ο δρόμος προς την πολιτική είναι γεμάτος βρόμικα παιχνίδια...

Είναι η τέταρτη σκηνοθετική δουλειά του Τζ.Κλούνεϊ. Οι άλλες είναι οι: Εξομολογήσεις ενός Επικίνδυνου Μυαλού, Καληνύχτα και Καλή Τύχη και Leatherheads.

9. Contagion (20 Οκτωβρίου)


Ένας... θανάσιμος ιός πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ. Μια ομάδα γιατρών και επιστημόνων προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση ενός ιού που μπορεί να αφανίσει το ανθρώπινο είδος.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Ματ Ντέιμον, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζουντ Λο, Κέιτ Γουίνσλετ, Λορενς Φίσμπερν, Γκουίνεθ Πάλτροου.

Η ταινία έχει χαρακτηριστεί κάτι ανάμεσα στην τριλογία του «Burne» (μάλλον εξαιτίας της δράσης και του πρωταγωνιστή της) και στο Ξέσπασμα.

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Σκοτ Ζ. Μπερνς, σεναριογράφος του The Informant και συν-σεναριογράφος του The Burne Ultimatum.


10. La Piel Que Habito (20 Οκτωβρίου)


Μια δραματική ιστορία εκδίκησης με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας και την αγαπημένη του μούσα Μαρίσα Παρέδες σκηνοθετεί ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Στο La Piel Que Habito, ο Ισπανός δημιουργός διηγείται την ιστορία ενός πλαστικού χειρούργου που καταδιώκει τους βιαστές της κόρης του.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας υποδύεται τον πλαστικό χειρούργο που κρατά φυλακισμένο τον βιαστή της κόρης του, μεταμορφώνοντάς τον σε γυναίκα.

Ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ έχει δηλώσει πως έμπνευσή του για την ταινία είναι ο Φριτς Λανγκ.

11. Άλπεις (27 Οκτωβρίου)

Είναι σίγουρα η πιο αναμενόμενη ελληνική ταινία της χρονιάς. Ο λόγος για τις Άλπεις, τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η οποία κάνει αυτές τις ημέρες πρεμιέρα στη Βενετία.

Μια νοσοκόμα, ένας τραυματιοφορέας, μια αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και ο προπονητής της έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, η οποία είναι επιφορτισμένοι να αντικαθιστά νεκρούς ανθρώπους. Προσλαμβάνονται από τους φίλους και τους συγγενείς των νεκρών. Η ομάδα ονομάζεται Άλπεις και ο αρχηγός της, ο τραυματιοφορέας, ονομάζεται Mont Blanc. Τα μέλη της ομάδας είναι υποχρεωμένα να λειτουργούν σύμφωνα με κάποιους κανόνες που έχει ορίσει ο αρχηγός. Ωστόσο, η νοσοκόμα αποφασίζει να μην υπακούσει σε αυτούς τους κανόνες.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αριάν Λαμπέντ, Αγγελική Παπούλια και Άρης Σερβετάλης, ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Ευθύμης Φιλίππου και Γιώργος Λάνθιμος.

Newsroom ΔΟΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου