Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά τη Δευτέρα 19/09 το 34o Φεστιβάλ Δράμας

Με αυξημένη κινηματογραφική παραγωγή, σε πείσμα της κρίσης, ξεκινά τη Δευτέρα 19/09 το 34ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα, υπήρξε φέτος αυξημένος αριθμός αιτήσεων (μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά), γεγονός που δείχνει ότι οι νέοι κινηματογραφιστές ίσως και μέσα από την οικονομική κρίση βρίσκουν στοιχεία που μπορούν να τα αναδείξουν καλλιτεχνικά και κινηματογραφικά. Έτσι, στο φετινό ελληνικό διαγωνιστικό πρόγραμμα θα προβληθούν 75 ταινίες από τις συνολικά 250 που έχουν υποβληθεί.

Όσον αφορά στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα, θα λάβουν μέρος κινηματογραφιστές από ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και από: Αργεντινή, Βραζιλία, Κολομβία, Κορέα και ΗΠΑ. Συνολικά θα διαγωνιστούν 75 ταινίες στα δύο ελληνικά διαγωνιστικά τμήματα (το 34ο κεντρικό πρόγραμμα και το 5ο ψηφιακό πρόγραμμα «Digi2011»), καθώς και 54 ταινίες από 43 χώρες στο πλαίσιο του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.

Η θεματολογία των ταινιών περιλαμβάνει: κωμωδία, σάτιρα, κοινωνικά θέματα και επιστημονική φαντασία. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Δήμος Αβδελιώδης.

Πάντως κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Δράμας θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες παλαιότερων διαγωνισμών. Και φέτος, επίσης, ο θεσμός πρόκειται να ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα «Το Φεστιβάλ Ταινιών ταξιδεύει», ώστε να γίνει ευρέως γνωστό το έργο των νέων κινηματογραφιστών.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου