Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εφ΄όρου ζωής η κατοχύρωση σεναρίων

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος ευχαριστεί τους δεκάδες δημιουργούς που μέχρι σήμερα έχουν εμπιστευτεί τα έργα τους για φύλαξη στην υπηρεσία Κατοχύρωσης Σεναρίων και ανακοινώνει ότι η διάρκεια κατοχύρωσης εφεξής επεκτείνεται, από τα δέκα έτη που ίσχυε μέχρι τώρα, σε όλη τη διάρκεια της ζωής του δημιουργού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 2121/93 " η πνευματική ιδιοκτησία διαρκεί όσο η ζωή του δημιουργού και εβδομήντα (70) χρόνια μετά το θάνατό του".

To Τμήμα Κατοχύρωσης Σεναρίων, που λειτουργεί από τον περασμένο Απρίλιο, δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να προφυλάσσουν τα έργα τους από τη λογοκλοπή, κατοχυρώνοντάς τα με απλό και εύκολο τρόπο. Mε την κατοχύρωση του έργου εκείνο που διασφαλίζεται είναι η επίσημη πιστοποίηση της βέβαιης χρονολογίας κατάθεσης, πράγμα που παρέχει στον δημιουργό το προνόμιο της χρονικής προτεραιότητας με βάση τον κανόνα "prior in tempore potior in jure".

Έργα που μπορούν να κατοχυρωθούν είναι συνόψεις, treatments και σενάρια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα νέα ψηφιακά μέσα. Ακόμα μπορούν να κατοχυρωθούν θεατρικά έργα, μυθιστορήματα, διηγήματα, παραμύθια, δοκίμια, βιογραφίες, λιμπρέτο, ποιήματα και στίχοι.

Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Κατοχύρωσης της ΕΣΕ είναι διαθέσιμη στο site www.senariografoi.gr και αποτελείται από μία εύκολη στη χρήση της εφαρμογή, στην οποία η διαδικασία ολοκληρώνεται σε πέντε απλά βήματα.
Οι μη εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο μπορούν να κάνουν την κατοχύρωση ερχόμενοι στα γραφεία της ΕΣΕ (τηλ. 210 3824922).

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κατοχύρωσης, οι δημιουργοί έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικό πιστοποιητικό κατοχύρωσης και το έργο τους φυλάσσεται ασφαλώς σε ηλεκτρονική τράπεζα της ΕΣΕ.

Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου