Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Έτοιμο το Android 3.2 για όλες τις ταμπλέτες

Ελληνικό πληκτρολόγιο, κάρτα SD και δυνατότητα προσαρμογής των εφαρμογών σε όλες οθόνες ανεξαρτήτως διαγωνίου αποκτούν οι Έλληνες χρήστες tablet με Honeycomb, μετά την επίσημη ανακοίνωση της ενημέρωσης του λειτουργικού Android στην έκδοση 3.2 από τη Google.

Εντούτοις, η ενημέρωση του συστήματος των tablet θα πρέπει να προωθηθεί από τους κατασκευαστές των συσκευών. Οι χρήστες του Motorola Xoom στην Ευρώπη αναμένεται να λάβουν σύντομα το update, ενώ οι χρήστες του HTC Flyer θα ακολουθήσουν τον Αύγουστο, με περισσότερες σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται για τα Samsung Galaxy Tab, Acer Iconia A500 και άλλες ταμπλέτες.

Στις 16 Ιουλίου η Google ανακοίνωσε την διάθεση της (πολυαναμενόμενης) έκδοσης 3.2 του λειτουργικού συστήματος Android που σχεδιάστηκε ειδικά για ταμπλέτες, γνωστό και ως Honeycomb, διαθέτοντας παράλληλα και την απαραίτητη εργαλειοθήκη για τους προγραμματιστές εφαρμογών της πλατφόρμας (SDK).

Μάλλον η πλέον σημαντική βελτίωση που φέρνει αυτή η ενημέρωση αφορά στη συμβατότητα: Βελτιστοποιημένη εκτέλεση εφαρμογών που σχεδιάστηκαν να τρέχουν σε περιβάλλον Android για smartphone (με σημαντικά μικρότερες οθόνες) αλλά και αυτή εφαρμογών για Honeycomb αλλά σε ταμπλέτες με διαφορετική διαγώνιο οθόνης (7, 9 ή 10 ίντσες). Στην έκδοση Android 3.2, οι χρήστες θα μπορούν να δουν αυτές εφαρμογές είτε στη διάσταση που σχεδιάστηκε το περιβάλλον τους (1:1) είτε να ζητήσουν να γίνει zoom ή stretch ώστε να καταλαμβάνουν όλη τη οθόνη.

Επίσης, η έκδοση Android 3.2 θα μπορεί να εκτελεστεί σε ταμπλέτες με οθόνες μικρότερες των 10 ιντσών.

Μια ακόμα σημαντική βελτίωση αφορά στην αξιοποίηση της θύρας επέκτασης μνήμης μέσω καρτών SD. Αν και κυκλοφορούσαν ταμπλέτες με Honeycomb και θύρα καρτών SD (όπως για παράδειγμα το Motorola Xoom), η θύρα ήταν απενεργοποιημένη και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για το συγχρονισμό αρχείων πολυμέσων με app του συστήματος. Η έκδοση 3.2 δίνει ζωή στη θύρα SD.

Μια ακόμα βελτίωση που αφορά τους Έλληνες χρήστες είναι η εγγενής υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, γεγονός που σημαίνει ότι στις γλώσσες εισόδου κειμένου σε Android 3.2 περιλαμβάνεται και η ελληνική γλώσσα.


in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου