Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αφεντικά για Σκότωμα

Οι Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Άνιστον και Κόλιν Φάρελ ερμηνεύουν τρία μισητά αφεντικά, οι υφιστάμενοι των οποίων (Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι και Τζέισον Σουντέικις) θέλουν να βρουν τρόπο να τα ξεφορτωθούν. Η βοήθεια θα έρθει στο πρόσωπο ενός πρώην κατάδικου αμφίβολης αξιοπιστίας (Τζέιμι Φοξ). Αλλά το σχέδιο θα έχει κωμικά αποτελέσματα. Το all star cast σίγουρα αποτελεί ένα από τα συν στην ταινία του Σεθ Γκόρντον.

Ο Άλλος μου Εαυτός

Το The Beaver σηματοδοτεί την επιστροφή του Μελ Γκίμπσον στη μεγάλη οθόνη. Ο ηθοποιός που απασχόλησε με την προσωπική του ζωή και τις ακραίες συμπεριφορές του υποδύεται έναν επιχειρηματία που έχοντας να αντιμετωπίσει προσωπικά και επαγγελματικά προβλήματα αποφασίζει να αρχίσει να μιλά μέσα από μία κούκλα, έναν Κάστορα. Η ταινία, η οποία δεν έχει συγκεντρώσει και τα πιο θετικά σχόλια από τους κριτικούς, φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα της Τζόντι Φόστερ, η οποία πρωταγωνιστεί.

Μοντέρνα Τέρατα

Τα «Μοντέρνα Τέρατα» αποτελούνται από 14 μικρές χιουμοριστικές ιστορίες, σκηνοθετημένες από τους Μάριο Μονιτσέλι, Ντίνο Ρίζι και Ετόρε Σκόλα. Ανάμεσά τους οι προσπάθειες ενός άνδρα να διατηρήσει η τραγουδίστρια σύζυγός του τη φήμη. Οι ιστορίες περιγράφουν στιγμές της ζωής κανονικών ανθρώπων που οι συγκυρίες τους μετατρέπουν σε... τέρατα. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1979.

Οι Ομπρέλες του Χερβούργου

Άλλη μία επανέκδοση έρχεται στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τις Ομπρέλες του Χερβούργου του Ζακ Ντεμί, με την Κατρίν Ντενέβ και τον Νίνο Καστελνουόβο. Για περίπου 90 λεπτά οι ήρωες της ταινίας τραγουδούν, οι εικόνες σε παρασύρουν σε μια ιστορία για μια 17χρονη νεαρή και έναν 20χρονο που ερωτεύονται, εκείνος πηγαίνει στον πόλεμο της Αλγερίας, ενώ εκείνη μένει έγκυος. Η ταινία του Ντεμί προτάθηκε για πέντε Όσκαρ.

Τα 400 Χτυπήματα

Η κλασική ταινία του Φρανσουά Τριφό επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μια ιστορία ενηλικίωσης και χαμένης αθωότητας, μια ιστορία με πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία που κέρδισε βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών το 1959, εκτόξευσε την καριέρα του σκηνοθέτη και θεωρήθηκε ένα από τα αριστουργήματα της Νουβέλ Βαγκ. Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκεται ο 13χρονος Αντουάν Ντουανέλ, που ζει στο Παρίσι. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά τους κάνουν τον Αντουάν να ονειρεύεται την ελευθερία της θάλασσας. Ο Φρανσουά Τριφό με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο κατάφερε να φτιάξει μια ταινία γλυκόπικρη, γεμάτη συναίσθημα που συγκινεί γενιές και γενιές σινεφίλ.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου