Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Δύο μήνες σινεμά παρουσιάζει Ταινιόραμα στον κινηματογράφο Άστυ



Δεκάδες ταινίες (συνολικά 168).
Οκτώ εβδομάδες.
Ο κινηματογράφος Άστυ και η AMA Films παρουσιάζουν από 19 Μαΐου έως και 13 Ιουλίου ταινίες του κλασικού και σύγχρονου σινεμά.

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν περιλαμβάνονται σημαντικά φιλμ των Όρσον Γουέλς, Αμπάς Κιαροστάμι, Πιερ Πάολο Παζολίνι, Ναγκίσα Οσίμα και Τσαν-Γουκ Παρκ, Λουί Μπουνιουέλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι, Μάικ Λι, Aτόμ Εγκογιάν, Γιασουχίρο Όζου και Ακίρα Κουροσάβα, καθώς και ξεχασμένα αριστουργήματα.

Κάθε μέρα, για δύο ολόκληρους μήνες, θα προβάλλονται τρεις ταινίες που θα ανήκουν σε διαφορετική θεματική ενότητα. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει με την αγορά ενός εισιτηρίου, αλλά και με κάρτα διαρκείας 40 ευρώ για ολόκληρο το Ταινιόραμα.

Επιπλέον, στο φουαγέ του κινηματογράφου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις και να παραλάβουν δωρεάν dvd και αφίσες αγαπημένων ταινιών.

Το Ταινιόραμα -που φέτος συμπίπτει με τα 20 χρόνια ΑΜΑ Films- είναι αφιερωμένο στον κριτικό κινηματογράφου Γιάννη Μπακογιαννόπουλο.

Ο Γ.Μπακογιαννόπουλος δημιούργησε, μαζί με την Αγλαΐα Μητροπούλου, την κινηματογραφική λέσχη του Άστυ κάνοντας δεκάδες σινεφίλ μόνιμους θαμώνες της κλασικής αυτής αίθουσας.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου