Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η Warner Bros. ξεκινά τη διανομή ταινιών με τη μορφή εφαρμογών του iOS

Το κινηματογραφικό studio Warner Bros. ξεκίνησε αυτή τη βδομάδα να διανέμει ταινίες με τη μορφή εφαρμογών για το iPhone, το iPad και το iPod Touch. Ο νέος αυτός τρόπος διανομής ταινιών στους καταναλωτές εγκαινιάστηκε με την κυκλοφορία δύο μεγάλων επιτυχιών της Warner, του “Σκοτεινού Ιππότη” και του “Inception”, τις οποίες οι κάτοχοι των φορητών συσκευών της Apple μπορούν να βρουν πλέον στο App Store ως «The Dark Knight – App Edition» και «Inception – App Edition» αντίστοιχα.

Οι δύο εφαρμογές διατίθενται δωρεάν και δίνουν πρόσβαση στα πρώτα πέντε λεπτά της κάθε ταινίας. Για την παρακολούθηση του υπόλοιπου έργου απαιτείται αγορά μέσα από την εφαρμογή (κατά το γνωστό σύστημα in-app purchasing της Apple), ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής είτε για κατέβασμα στη μνήμη της συσκευής του χρήστη, είτε για streaming από τους servers της Warner. Οι τιμές αγοράς των «Inception» + «The Dark Knight» είναι στα 14,99€ και 7,99€ αντίστοιχα και μας προϊδεάζουν για την πολιτική τιμών που θα ακολουθήσει η εταιρεία στο App Store, όσον αφορά τις πρόσφατες και τις παλαιότερες κυκλοφορίες της. Εκτός της ταινίας, οι δύο εφαρμογές περιέχουν αρκετά extras ανάλογα με αυτά των εκδόσεων σε DVD και Blu-ray, ενώ προσφέρουν επιπλέον τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσης στο Facebook και το Twitter όπου οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν feeds και σχόλια σχετικά με το κάθε έργο και να προσθέσουν τα δικά τους.

Η πιο ενδιαφέρουσα πάντως πλευρά αυτού του εγχειρήματος της Warner είναι ότι της επιτρέπει να διαθέσει τις ταινίες της προς πώληση online, σε πολλές χώρες στις οποίες προς το παρόν δεν λειτουργεί το τμήμα video του iTunes Store, όπως είναι η Κίνα, η Βραζιλία, η Ολλανδία και η Ελλάδα. Για το λόγο αυτό τα μενού των εφαρμογών προσφέρονται σε 16 διαφορετικές γλώσσες ενώ υπότιτλοι των ταινιών είναι διαθέσιμοι σε 34 γλώσσες, ανάμεσά τους και στα ελληνικά. Μένει λοιπόν να δούμε πώς θα υποδεχθούν την προσπάθεια αυτή οι κάτοχοι των συσκευών της Apple, ιδίως σε χώρες που δεν υπάρχουν ακόμα εναλλακτικές λύσεις για το νόμιμo κατέβασμα ταινιών μέσω Internet.

myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου