Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

iPhone Nano στα σκαριά από την Apple;

H έγκυρη εφημερίδα Wall Street Journal μεταδίδει ότι η Apple ετοιμάζει νέα iPhone, στο μισό μέγεθος του σημερινού iPhone 4 και στη μισή τιμή, επικαλούμενη πηγή εκ των έσω. Μάλιστα, το τηλέφωνο που είναι γνωστό ως N97 (προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το μοντέλο της Nokia), ως mini iPhone ή iPhone Nano θα διατεθεί μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, ώστε να επιδοτείται ακόμα και πλήρως η αγορά του με (μάλλον διετή) συμβόλαια.

Σήμερα το τελευταίο μοντέλο iPhone, το iPhone 4 διατίθεται με επιδότηση αλλά στην καλύτερη περίπτωση και σε συνδυασμό με μακροχρόνια προγράμματα που έχουν σχετικά υψηλό πάγιο η λιανική τιμή των 659 ευρώ (στο πιο οικονομικό μοντέλο 16GB) πέφτει κάτω από τα 200 ευρώ.

Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός στην αρένα των smartphone φέρεται να οδηγεί την Apple σε αντεπίθεση, ώστε να δώσει μια ανταγωνιστική λύση για τη μεγάλη αγορά. Εκτός όμως από μικρότερα, πιο οικονομικά αλλά iPhone, η Apple εικάζεται ότι ετοιμάζει σημαντική στροφή και στις υπηρεσίες της: η πρώτη αφορά στην υπηρεσία MobileMe, μια συνδρομητική υπηρεσία (99 δολάρια το χρόνο) που επιτρέπει την αποθήκευση δεδομένων στο λεγόμενο σύννεφο, ώστε κάθε λογής συσκευές να παραμένουν συγχρονισμένες. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέχει την υπηρεσία δωρεάν (κίνηση που θυμίζει τις υπηρεσίες Windows Live της Microsoft για τα smartphone με Windows Phone 7 -και μελλοντικά τα δημοφιλή Nokia-, ή όλες τις υπηρεσίες cloud computing του Google που συνοδεύουν τα κινητά Android). Έτσι, τα φημολογούμενα mini iPhone δεν θα χρειάζονται μνήμη (αρκεί να έχουν WiFi).

Κατά τα άλλα, η Apple μπορεί πάλι να ταράξει τα νερά και σε άλλους τομείς, με μια νέα υπηρεσία διαδικτυακής μουσικής, με νέα πρόταση στην κοινωνική δικτύωση και άλλα, τα οποία κανείς προς το παρόν επισήμως δεν επιβεβαιώνει.

In.gr - Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου