Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώτη τρισδιάστατη τηλεοπτική σειρά

Η πρώτη τρισδιάστατη ιαπωνική τηλεοπτική σειρά με τίτλο «Τόκιο Κοντρόλ» θα αρχίσει να μεταδίδεται τον Ιανουάριο από ιαπωνικό δορυφορικό κανάλι, ανακοίνωσε η Fuji Television Network Inc.

Τα δέκα πρώτα επεισόδια της σειράς εκτυλίσσονται σε πύργο ελέγχου αεροδρομίου και όπως δήλωσε η πρωταγωνίστρια της σειράς Αγιάκο Καβαχάρα, οι τηλεθεατές θα έχουν πραγματικά την αίσθηση ότι βρίσκονται μέσα στον πύργο ελέγχου, καθώς «η τρισδιάσταση εικόνα δίνει πιο ρεαλιστικά και πιο ζωντανά αποτελέσματα».

Η «ανάγλυφη» τηλεοπτική εικόνα, η οποία παρουσιάζεται ως η τεχνολογική επανάσταση των επόμενων χρόνων, γνωρίζει όλο και μεγαλύτερη άνθηση καθώς οι κατασκευαστές εξαργυρώνουν την επιτυχία χολυγουντιανών παραγωγών, όπως το «Αβαταρ».

Οι τρισδιάστατες μεταδόσεις είναι πιο ακριβές από τις δισδιάστατες διότι, προκειμένου να αναπαραχθεί η συγκλίνουσα όραση των δύο οφθαλμών, χρησιμοποιούνται δύο κάμερες οι λήψεις από τις οποίες στη συνέχεια υφίστανται επεξεργασία και μοντάρονται προκειμένου να μεταδοθούν συγχρόνως.

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν ήδη δύο σταθμοί με διαρκή τρισδιάστατη ροή, ενώ στη Βρετανία το δίκτυο BSkyB ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου ένα σταθμό με αποκλειστικά τρισδιάστατη εικόνα, τον πρώτο στην Ευρώπη.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=14049&subid=2&pubid=77059178

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου