Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Αρονόφσκι με τις ευλογίες του Preacher;

Τελικά από εδώ το πάει, από εκεί το πάει, ο Αρονόφσκι φαίνεται αποφασισμένος να σκηνοθετήσει κόμικ. Πρώτα περιτριγύριζε το δεύτερο "Γούλβεριν", μετά ήρθε το φλερτ του με το Σούπερμαν, που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και τώρα ακόμα μια μεταφορά, αυτή του «Preacher», του σκοτεινού και ... ανίερου κόμικ, διά χειρός Γκαρθ Ένις και Στιβ Ντίλον, βγαίνει μπροστά με το όνομά του ως επικρατέστερο για τη σκηνοθετική καρέκλα. Όποιος έχει μπει λίγο στο σύμπαν του Preacher, υποψιάζεται ότι ο φακός του Αρονόσφκι πάνω σε στο ανατρεπτικό, βλάσφημο και καλτ προφίλ του κεντρικού ήρωα και της γραφής του Ένις μάλλον θα κάνει καλή δουλειά.

Ο Τσέσε Κάστερ είναι ένας μάλλον μικρής επιρροής ιερέας αμερικανικής κωμόπολης της Δύσης, που όταν αρχίζει να χάνει την επαφή του με τα θεία, ο Θεός θα εμφανιστεί μπροστά του με την πιο απίθανη μορφή. Μέσα στο σώμα του εισχωρεί ένα υπερφυσικό ον- αμαρτωλός καρπός συνεύρεσης αγγέλου και δαίμονα που δραπέτευσε από τον παράδεισο- που τον μεταμορφώνει και του δίνει όχι μόνο υπερδύναμη, αλλά και τη διάθεση να ψάξει για το Θεό μαζί με την παλιά του αγαπημένη, Τούλιπ και τον Κάσιντι, ένα αλκοολικό βαμπίρ που συμπληρώνει την παρέα (ναι - δεν είναι για κυρίες της εκκλησίας). Στο δρόμο τους θα βρεθεί η αστυνομία, ο στρατός, θρησκευτικές σέκτες, νεκρομάντεις, εκτελεστές άγιοι, πυρηνικά όπλα και καουμπόηδες - this is Texas my child!

Κι επειδή τα όσα αναφέρουμε δεν είναι ούτε το ένα δέκατο από τα όσα συμβαίνουν στους εννιά τόμους του εικονογραφημένου της Vertigo DC, σημειώστε ότι ό,τι ξέρατε για τη θρησκεία και την πίστη ανατρέπεται, αποδομείται, σατιρίζεται, ξεφτιλίζεται. Το αλκοόλ τρέχει ποτάμι - ή μήπως είναι περισσότερο το αίμα; Χιούμορ, αθυρόστομοι διάλογοι που φτάνουν ως τους ουρανούς και πιστολίδι παντρεύονται σ’ ένα αχταρμά που μπορεί να σε κάνει να τρέξεις κ με ενοχές στον παπά για εξομολόγηση!

Και για να θυμηθούμε τους «μνηστήρες» της κινηματογραφικής εκδοχής του αιδεσιμότατου (στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση για τηλεοπτική μεταφορά) ο Σαμ Μέντες είχε κάποτε κάνει κρούση, αλλά μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος μόνο το όνομα του Τζο Κάρναχαν (Smokin’ Aces, The A-Team) φαίνεται να «παίζει». Αν βέβαια ο Αρονόφσκι ενδιαφέρεται σοβαρά για το πρότζεκτ και είναι διαθέσιμος για γυρίσματα μέσα στο 2011 δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε για το ποιος θα επικρατήσει. Κρατήστε ότι το σενάριο υπογράφει η πένα του "Big Fish", Τζον Όγκουστ, ενώ για το καστ οι παραγωγοί θα πρέπει να ψάξουν ανάμεσα στους πιο αθεόφοβους, που θα αψηφήσουν τις πουριτανικές φωνές της Αμερικής και όχι μόνο.

cinemag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου