Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Νύχτες Πρεμιέρας 2010

16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

http://www.aiff.gr/

Με 14 ταινίες στο Διεθνές Διαγωνιστικό, με «τρύπες» -μαύρες ή λευκές-, με πρεμιέρες, αφιερώματα σε σπουδαίους κινηματογραφιστές και πολύ μουσική έρχονται από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι 16ες Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Το Φεστιβάλ κάνει επίσημη πρεμιέρα με την ταινία The Kids Are Alright της Λίσα Τσολοντένκο με τους Ανέτ Μπένινγκ, Τζούλιαν Μουρ και Μαρκ Ράφαλο, ενώ ρίχνει αυλαία με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν Θα Συναντήσεις Έναν Ψηλό Μελαχρινό Άνδρα.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθηνών, Άγγελος Μοσχονάς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ότι το Φεστιβάλ δεν αποτελεί «στατική έννοια», αλλά εξελίσσεται διαρκώς και τόνισε ότι μεγάλη σημασία έχει ότι διατηρείται το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε το λόγο και σκιαγράφησε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ αναφέρθηκε και στις ανοιχτές συζητήσεις που θα διενεργηθούν, η πρώτη με όλα τα κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας και η δεύτερη για το Ελληνικό Σινεμά και τον νέο νόμο για τον κινηματογράφο.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό περιλαμβάνονται 14 ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου. Από αυτές ξεχωρίζει το φιλμ Όπως Εξέρχεσθε από το Πωλητήριο του γνωστού-άγνωστου καλλιτέχνη street art Banksy, το οποίο ασχολείται με θέματα street art και τέχνης.

Οι υπόλοιπες ταινίες που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό είναι οι εξής: Ορεβουάρ Ταϊπέι, Είσαι Εκεί, Ο Πειρασμός του Αγίου Τόνι, Ο Μικρός Ιησούς της Φλάνδρας, Ο Ληστής, Μερικές Μέρες Είναι Καλύτερες Από Άλλες, Νότια Περιοχή, Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ, Σέμπε, Αδελφότητα, Σύμβολο, Τέσσερις Λέοντες και Freakonomics.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου