Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Καθημερινή - Σάββατο 26/06/2010



Popular Medicine, Η Ιστορία της Εξέλιξης: Πεπτικό Σύστημα

Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;

Τι να προτιμήσουμε ανάμεσα στο εμφιαλωμένο νερό κι εκείνο της βρύσης; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή αυτή; Ας ενημερωθούμε για να ξέρουμε επιτέλους με τι ακριβώς ξεδιψάμε.

Είναι συμβουλή των γιατρών, αλλά και δική μας ανάγκη: Τις μέρες της ζέστης, το νερό δεν πρέπει να λείπει ποτέ από δίπλα μας. Ως απαραίτητο… αξεσουάρ, το πλαστικό μπουκαλάκι φιγουράρει σε κάθε έξοδο, ενώ «κονταροχτυπιέται» με το νερό της βρύσης στα γραφεία και τα σπίτια μας. Τι ξέρουμε για αυτά; Πώς διαβάζουμε την ετικέτα ενός εμφιαλωμένου, πώς επιλέγουμε το ποιο κατάλληλο, και πόσο ασφαλείς είμαστε πίνοντας το νερό της βρύσης, που απολυμαίνεται με χλώριο;

ΠΑΙΔΙ: Αντιμετωπίστε τα ατυχήματα του καλοκαιριού

Ενα διάστρεμμα πάνω στο παιγχνίδι, το τσίμπημα μιας μέλισσας ή μιας τσούχτρας, ένα έγκαυμα από την πολύωρη παραμονή στον ήλιο, είναι μερικά μόνο από τα συνήθη μικροατυχήματα που ταλαιπωρούν τα παιδιά το καλοκαίρι. Για να μην χαλάσουν οι διακοπές τους λάβετε εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και εξοπλιστείτε κατάλληλα.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ: Όταν κόβονται οι μισθοί διπλασιάζεται η κατάθλιψη!

Η οικονομική κρίση και τα επώδυνα μέτρα που ανακοινώθηκαν, εγείρουν ποικίλα αρνητικά συναισθήματα αλλά και συμπεριφορές, στην ελληνική οικογένεια. Τα συνηθέστερα είναι η ανασφάλεια, ο φόβος, η απελπισία, η επιθετικότητα και το υπέρμετρο άγχος για το μέλλον. Ας προσπαθήσουμε να τα χειριστούμε πριν μας καταβάλουν.


«Πεπτικό σύστημα»

Το πεπτικό σύστημα, που μετατρέπει την τροφή σε ενέργεια, παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και επικράτηση των ισχυρότερων όντων στη Γη, όπως οι τυραννόσαυροι, τα φίδια, οι αγελάδες και άλλα όντα. Σε αυτό το επεισόδιο θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο, που θα διαρκέσει δισεκατομμύρια χρόνια, από την εμφάνιση των πρώτων πολυκυτταρικών οργανισμών στον πλανήτη έως. . το τραπέζι μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου