Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Με 2 οθόνες αντεπιτίθεται η Toshiba στο iPad

Τον Αύγουστο φτάνει στην ευρωπαϊκή αγορά το Toshiba Libretto W100, ένας φορητός υπολογιστής με διπλή αναδιπλούμενη οθόνη, ο οποίος θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την ταμπλέτα iPad της Apple αλλά και τις συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων.

Ο χρήστης μπορεί να κρατήσει τη συσκευή όρθια σαν βιβλίο, ή να την τοποθετήσει οριζόντια σαν κανονικό φορητό υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση, ένα εικονικό πληκτρολόγιο εμφανίζεται στην δεύτερη οθόνη αφής.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα αποκαλυπτήρια του Libretto W100 έγιναν σήμερα Δευτέρα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Toshiba στο Τόκιο, για γιορτάσει τα 25 χρόνια από τότε που παρουσίασε το πρώτο λάπτοπ του κόσμου το 1985.

Σημείο κλειδί για την επιτυχία του Libretto W100 θα είναι πάντως η σύναψη αντίστοιχων συμβολαίων με τους εκδότες, κάτι που προς το παρόν δεν έχει γίνει.

Η Toshiba υποστηρίζει ότι η δική της πρόταση πλεονεκτεί σε σχέση με το iPad, για το οποία πιστεύει ότι μετατρέπει τους χρήστες σε «παθητικούς καταναλωτές» πληροφορίας:

«Το iPad της Apple πιθανότατα δημιουργεί μια νέα αγορά όσον αφορά την κατανάλωση πληροφορίας, την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την ανάγνωση βιβλίων» δήλωσε ο Μασαχίκο Φουκακούσι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στο τμήμα ψηφιακών προϊόντων και δικτύων της Toshiba.

«Όσον όμως αφορά τη δημιουργία ή την παραγωγή [...] αυτό που κάναμε ως σήμερα εξακολουθεί να έχει αξία. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε και τα δύο» είπε.

Η επιτυχία της νέας πρότασης θα εξαρτηθεί βέβαια και από την τιμή. Στην ιαπωνική αγορά, το Libretto W100 αναμένεται να κοστίζει 1.320 δολάρια, συγκριτικά με 499 δολάρια για το φθηνότερο μοντέλο του iPad και 489 δολάρια για το ακριβότερο μοντέλο του Kindle, του ηλεκτρονικού βιβλίου της Amazon.

Η Toshiba είναι σήμερα ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής φορητών υπολογιστών μετά τις HP, Acer και Dell.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου